НС разреши ареста на Сидеров и Чуколов

4752
НС разреши ареста на Сидеров и Чуколов
Снимка: БГНЕС

НС разреши задържането под стража на Десислав Чуколов и Волен Сидеров по искането на главния прокурор, предаде „Фокус”.

За сваляне на имунитета на Волен Сидеров гласуваха 124 депутата, „против” бяха 19 и 15 гласуваха с "въздържал се". За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха „за” 118, а „против” гласуваха 18.

Десислава Атанасова е сигурна, че Сидеров и Чуколов няма да избягат от правосъдието

Мисля, че и г-н Сидеров, и г-н Чуколов ще бъдат открити, ако им се приложи мярка за неотклонение от прокуратурата. Това заяви депутатът...

Мотивите на Радан Кънев, че Сидеров може да повтори хулиганските си прояви и затова трябва да бъде държан в ареста, бяха подкрепени и от депутата от ГЕРБ Димитър Главчев, който бе и шеф на парламентарната комисия, занимаваща се с имунитета на лидера на "Атака".

По време на дебатите Емил Димитров от ПФ заяви, че е имало мнения, че едва ли не от това решение зависи какъв ще е имиджът на НС. „Аз не съм съгласен с това. Пуснаха по партийната телевизия номерата на участниците в комисията. От къде на къде жените в тази комисия ще бъдат подложени на тормоз? Получил съм много смс-и, които са изключително срамни. Това ваше държание беше неприсъщо. Извършено е престъпление и ние даваме разрешението. Не сме били там и не знаем какво се е случило. Нека дадем съдебната система да реши да вземе решението безпристрастно. Призовавам да гласувате „за” предложението на главния прокурор”, каза още Емил Димитров.

Явор Нотев от ПГ на "Атака" посочи, че вчера в 14.00 часа Чуколов и Сидеров са били на разположение на следовател към Софийска градска прокуратура. Така се сложи началото на разследване. Бяха връчени постановления за привличане като обвиняеми на двамата депутати.

 

Сидеров и Чуколов сами се отказаха от имунитетите си за случая "НАТФИЗ"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сами са се отказали от имунитетите си по случая "НАТФИЗ", предаде Но...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика