Община Пазарджик разтрогва сделка с Гинка Върбакова

7760
Община Пазарджик разтрогва сделка с Гинка Върбакова
Снимка: Инерком България

Гинка Върбакова, едноличният собственик на "Инерком България", избрана за купувач на ЧЕЗ-България, се оттегля от един от големите паркинги в Пазарджик, предаде БНР.

Информацията все още не е публична, а в община Пазарджик тече процедура за определяне на наемател на цялата "синя зона" в Пазарджик. Засега не е ясно дали фамилията Върбакови ще е сред кандидатите.

Чешко издание: Част от парите за сделката с ЧЕЗ идват от съмнителни офшорки

Почти половината от средствата за закупуването на активите на ЧЕЗ в България са осигурени с кредити, свързани с офшорни фирми. Това за...

Договорът между община Пазарджик и фирма "Грийн билдинг БГ" ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие от 1 април. Освен от паркинга на старите Хали Върбакова се отказва и от паркинга на ул. "Иван Вазов". Община Пазарджик вече взе решение двата паркинга, които ще останат без стопанин, да преминат към "синята зона". Паралелно с това е открита и процедура за избор на наемател на цялата „синя зона“ - утре ще бъдат отворени внесените оферти от кандидатите.

Преди броени дни в Търговския регистър е вписано началото на ликвидация на четири дружества на Славчо Върбаков, като според адвокат Иван Църцоров има и наложени запори на дяловете му.

"Явно човекът иска да ликвидира четири от фирмите си - той има повече. Възможно по най-различни причини, най-елементарната е, че не иска да има повече тези четири фирми", заяви той.

Върбаков не е лице в предстоящата сделка за активите на ЧЕЗ-България, тъй като е бил управител на фирма, фалирала през 2011 г. - "Атлас 3 груп".

Експерт: КЕВР има правомощия да попречи на сделката с ЧЕЗ

"КЕВР има правомощия да откаже прехвърлянето на активи и акции при положение, че е заплашена енергийната сигурност на страната и регион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика