Официално: Димитър Гамишев от ГЕРБ вече не е депутат

1303
Официално: Димитър Гамишев от ГЕРБ вече не е депутат
Снимка: БГНЕС

Народното събрание прие оставката на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев. Решението беше взето със 139 гласа "за", 6 "против" и 7 "въздържал се".

Припомняме, че депутатът депозира оставката си вчера (28 март). До това се стигна, след като стана ясно, че спрямо него е започнала проверка от НАП заради фирма, която е продал преди да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев.

Депутат от ГЕРБ, осъден условно за смърт на пътя и заподозрян в укриване на данъци, депозира оставка

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, който преди дни беше осъден на 2 години затвор условно и 3 години да не може да шофира, защото е блъ...

Първи темата повдигнаха от Областния съвет на БСП в Благоевград на 26 март, когато в декларация изразиха притеснения заради информацията, че Гамишев е злоупотребявал с данъци. Според левицата купувачът на фирмата на депутата от ГЕРБ е управител на още 93 фирми и собственик на 53 дружества. В пленарна зала Николай Бошкилов от БСП заяви, че Димитър Гамишев олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ. Той подчерта, че фирмата на Гамишев фигурира в списъка на големите длъжници на НАП със задължения в размер на близо 200 хил. лева.

В отговор Спас Гърневски от ГЕРБ изтъкна, че при най-малко съмнение в народни представители те сами депозират оставката си и не се крият зад имунитети.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Цветанов Цветанов е абсолютно несъстоятелно точно БСП да говорят за морал. Той даде пример със съдебния процес за купуване на гласове, който се води срещу депутат от БСП.

Димитър Гамишев заяви, че сам е взел решението да подаде оставка, за да не се злоупотребява с ГЕРБ. Той уточни, че фирмата му не е имала задължения в момента на прехвърлянето ѝ на купувача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика