Окончателно: Доган отстреля Местан

12563
Окончателно: Доган отстреля Местан
Снимка: БГНЕС

След като само преди половин месец Лютви Местан се хвалеше с ловната си слука и колко умел стрелец е, сега той падна в жертва.

От днес Местан вече не е председател на ДПС. Той бе освободен  от ПГ на ДПС, изключен е и от партията. Това решение взе ЦС на ДПС. От общо 166 членове, в залата да присъствали 138 души, съобщи 24rodopi.bg.

Местан чака да го поканят на заседанието на ДПС

След като лидерът на ДПС Лютви Местан се появи изненадващо в Кърджали и даде спешна пресконференция, съобщи Местан не присъства на изв...

Председателски съвет ще управлява ДПС до 9-тата национална конференция. В него влизат Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза. Говорителят на ДПС Велислава Кръстева каза още, че на заседанието на ЦС на ДПС са присъствали повече от 80% от членовете.

„Лютви Местан беше изключен, освободен като председател на ДПС, като председател на ЦС на ДПС, като председател на ЦОБ и ПГ на ДПС. Беше отстранен от състава на ЦС и ЦОБ, беше изключен от ДПС и като член”, каза още Кръстева.

Тя подчерта и че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е казал по време на заседанието, че такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправя срещу националните интереси на България.

Припомняме, че извънредното заседание бе насрочено, след като преди дни партията разпространи силно критично изказване на почетния председател на партията Ахмед Доган към лидера Лютви Местан.

Радан Кънев: ДПС се гаври със семейната традиция на милиони българи

Доброто ченге и лошото ченге в балканска версия: Съветското ченге и Турското ченге. Пошъл мафиотски театър... и гавра със семейната тр...

Носят се слухове, че Лютви Местан се кани да основе фундаменталистка партия, която да проповядва ислямизма. В основата ѝ ще влязат и депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен и Венцислав Каймакамов от Пловдив, съобщи свързваният с Делян Пеевски новинарски сайт БЛИЦ, като се позовава на свои източници. Те са и народните представители, които седнаха до Местан по време на изненадващата му пресконференция в Кърждали. Към тях се присъединяват и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е кмет на Джебел, както и кметът на Ардино Ресми Мурад. Юмер е главно действащо лице в скандалния филм на "Ал Джазира" "България, моя земя". Actualno.com потърси г-н Юмер на работното му място още на 22 декември, но от общината в Джебел ни казаха, че имаме грешка и затвориха.

Шабанали Ахмед е бивш ходжа. Хафъзов пък се прочу със скандалните си изказвания от парламентарната трибуна и в медиите, където в интервю заявява, че „българите не заслужават собствена държава“. Двамата заедно с Айдоан Али и Венцислав Каймаканов са влезли в листите на ДПС по личното нареждане на турския президент Реджеп Ердоган, научи БЛИЦ от свои източници.

„Дори да не съм жив, пак няма да ти позволят да направиш това, което си намислил". С тези думи почетният председател на ДПС Ахмед Доган се е обърнал към председателя на партията Лютви Местан в паметната си реч на 17 декември в Сараите в столичния квартал „Бояна". Над стотината присъстващи мълчали, а Местан се отпуснал пребледнял на стола и се наложило да му подадат чаша вода, уточнява родопската медия, която твърди, че разполага със запис на точните думи на Доган.

По-рано Местан даде пресконференция в Кърджали, на която заяви: "Най-лошият сценарий за ДПС е да се върне към мита за скритата проруска партия, това би било пагубно връщане назад“, заключи Местан. Той направи уговорката да не бъде питан за версиите, с които определени медии го заливаха, от типа „декларацията е получена на територията на някаква чужда държава и ДАНС са засекли това“, и го определи като безумие.

Местан искал да прави нова партия, Доган го заплашил

Започна извънредното заседание на Централния съвет на ДПС. Това съобщи пред журналисти ръководителят на пресцентъра на партията Велисла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика