X
 
 

Окончателно освободиха скандалната зам.-шефка на фонд "Земеделие"

5175 0
photo of Окончателно освободиха скандалната зам.-шефка на фонд "Земеделие"
Снимка: Osp.bg
Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на фонда Иванка Багдатова-Мизова, считано от днес. Така тя окончателно няма да заема този пост, след като формално вече бе освободена от бившия министър на земеделието Румен Порожанов по разпореждане на премиера Бойко Борисов

За нов заместник-изпълнителен директор на ДФЗ бе избрана Евдокия Кръстева. Тя има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство.

Уволнената шефка на фонд "Земеделие" отричала да има общо с къщата за гости

Взех обясненията на Иванка Багдатова-Мизова, няма да влизам в подробности. Тя категорично казва, че няма нищо общо с къщата за гости, а...

В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел.

От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция "Централно координационно звено" и началник отдел в дирекция "Мониторинг на средствата от ЕС".

Припомняме, че заради къщите за гости, строени с европари по земеделските програми и използвани не по предназначение, Румен Порожанов се раздели с поста си на земеделски министър. Срещу него прокуратурата започна разследване. Мястото му зае Десислава Танева.

Веднага след като депутатите одобриха кандидатурата ѝ, Десислава Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер бе посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ "Земеделие".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Алтернативен 1 Алтернативен преди 4 месеца Профил на трол?
    Те къщите за гости не били нейни!? Може да са на някой неин далечен роднина или на зависим от нея човек. Ама държавната администрация била много ослужлива,че чак съдействала за да се направи инернет страница на къщите за гости!!! Защо не ми съдейства на мен зам.министъра да кандидатствам и си направя къща за гости ама която наистина ще работи като такава,понеже съм обикновен гражданин и имам нужд виж още ›› а да се прехранвам някак!