X
 
 

Предложиха Десислава Танева за нов земеделски министър

3796 0
photo of Предложиха Десислава Танева за нов земеделски министър
Снимка: БГНЕС
Десислава Танева е предложена от премиера Бойко Борисов за наследник на подалия оставка министър на земеделието Румен Порожанов, съобщи вестник "Труд".

Проектът на решение за персонални промени в Министерския съвет вече е внесен в Народното събрание.

Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка, която бе приета от премиера Бойко Борисов, съобщават о...

Танева ръководеше Министерството на земеделието от 2014 до 2017 г. във втория кабинет на Борисов. Свързана е с партия ГЕРБ от самото й учредяване през 2006-2007 г., когато става областен координатор за Сливен.

От 2007 до 2009 г. Десислава Танева беше председател на Общинския съвет на Сливен. Тя беше един от потенциалните кандидати за министър на земеделието в първото правителство на ГЕРБ, но беше заменена от Мирослав Найденов заради миналото й в земеделския бизнес и риска от конфликт на интереси.

През 2015 г. в мандата си като министър в кабинета "Борисов 2" Танева се оказа въвлечена в скандална обществена поръчка за покупка на луксозни джипове "Тойота" по 200 000 лв. за ползване от държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград (и преотстъпени временно на НСО).

Оказа се, че скъпата инвестиция на подчинените на МЗГ дружества е облагодетелствала единствения участник в търга - бивш съученик на Танева и неин приятел от детските години.

Борисов след поредната оставка: Желаещи за министри има, не се притеснявайте

Проверявам много неща, а това, което ускори подаването на оставка, след като ясно се разпоредих за отстраняване на човек в програмата, ...

Танева беше спрягана за министър и в началото на 2017 г., когато се формираше третото правителство на Борисов. Името й обаче отново отпадна от кабинета - по това време Танева беше бременна с близнаци, които роди през август 2017. Партньорът й е кметът на община Котел Коста Каранашев.

Междувременно Бойко Борисов обяви, че е приел оставката на земеделския министър Румен Порожанов заради отказа му да отстрани от длъжност член на ръководството на ДФ "Земеделие", уличен във връзка с частна къща за гости.

"Проверявам много неща, а това, което ускори подаването на оставка, след като ясно се разпоредих за отстраняване на човек в програмата, се оказа, че днес той още е на работа", каза Борисов пред журналисти.

От изявлението му се предполага, че визира зам.-директорът на Фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова. Тя стана обект на проверки заради сигнал, че телефонът й е поместен в рекламна обява за къща за гости в с. Юндола, финансирана с пари по Програмата за развитие на селските райони. Собственик на къщата е кметът на селото - Мехмед Местан от ДПС.

Еврокъщите за гости – запазени за хора с власт и пари?

От Асоциацията на къщите за гости разказват, че в бранша от години се говори, че само хората с много пари и власт печелят проекти с фин...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Това недоразумение вместо да е в затвора, тъпата Тиква отново я турга.
  • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
    Ама тая не беше ли и преди някаква министърка ? Защо обаче искаш да е в затвора ? Не и аз искам искам и възстановяване и на смъртната присъда , възстановяване на трудово/възпитателните затворническите общежития . Обаче НЕ може това да го искаш в 10ч , в 12ч да се чудиш за кого от ТЕЗИ да гласуваш и в 19.30 да се съгласяваш с промивките от телевизора. Защото вместо в затвора тази и подобните са по виж още ›› ПАРТИТА ВСЕКИ ДЕН , ЯДЪТ , ПИЯТ И СА почти безсмъртни.
    : 0 !
Последно в Актуално