Орешарски: Ако не това, кое правителство да излъчи еврокомисар?

14113
Орешарски: Ако не това, кое правителство да излъчи еврокомисар?
Снимка: БГНЕС

Знам за съмнения, че това правителство няма право да излъчи следващия български комисар, още от миналата година – те стоят едни и същи. Ако не е това правителство, кое точно правителство тогава трябва да излъчи еврокомисар? Към настоящия момент това е правителството. Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Пламен Орешарски, предаде БНР.

Орешарски съобщи, че е уверил председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, че България ще се съобрази с препоръките на комисията за закона за енергетиката и те ще бъдат отразени преди второто четене на промените.

Управляващите ще предложат кандидат за еврокомисар въпреки резултатите от изборите

„Управляващото мнозинство ще предложи кандидат за български еврокомисар въпреки резултатите от евроизборите. Ще се търси възможно...

Европейската комисия има забележки и по процедурата за избор на изпълнители на проекта „Южен поток” – те също ще бъдат отчетени, каза Орешарски след срещата с Барозу, без да уточнява дали може да се стигне до отмяна на обществени поръчки.

Премиерът посочи, че до края на седмицата ще има среща с лидерите на БСП и ДПС, за да обсъдят изборите и управлението. Изборът на следващ български комисар ще бъде консултиран с тези две политически сили, стана ясно още от думите на Пламен Орешарски. Той коментира така твърденията, че това правителство няма право да излъчи следващия български комисар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика