Орешарски: Винаги ще има кой да доставя ток

14065
Орешарски: Винаги ще има кой да доставя ток
Снимка: БГНЕС

Не бих искал да правя, каквито и да са политически коментари за ЕРП-тата, в момента има спор, ДКЕВР е взела решение за процедура и нека се движим по законодателството, каза пред медиите във Видин министър-председателят Пламен Орешарски, предаде “Фокус”.

Процедурата е период, в който всички заинтересовани страни могат да доказват своите тези.

ДКЕВР започна процедура по отнемане на лицензите на ЕРП-тата

Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е открила процедури за отнемане на лицензите за извършване на дейността "об...

„Силно се надявам, че няма да се стигне до отнемане на лицензи, тъй като ЕРП-тата ще развиват своята дейност в съответствие със законите в България. Нека да видим как ще се развие спорът. Но не се притеснявайте, дори при най-неблагоприятно развитие, пак ще има кой да доставя ток”, категоричен бе министър-председателят Орешарски.

Той още веднъж повтори, че от това кой ще доставя ток не трябва да се притесняваме и няма никакъв проблем за българските домакинства.

Това, което външните министри на ЕС са обсъдили в понеделник за санкциониране на един кръг лица, срещу които има обвинения, че пряко са участвали в по-агресивни действия срещу Украйна, ще подкрепим, допълни Орешарски.

Що се касае до очакваните коментари по третия пакет санкции, това ще стане на работна вечеря на Съвета на Европа за това трябва ли да се вземат мерки или поне се надявам да не се вземат мерки, заяви министър-председателят.

Стойнев: Цялата вина за енергетиката я носи ГЕРБ

Досега никога не съм обвинявал предишните управляващи за ситуацията в енергетиката, но след вчерашното изявление на народни представи...

„Аз лично съм казвал, че санкциите не са предпочитаният инструмент, още повече, когато нашата страна се намира в ситуация, при която ще претърпим доста сериозни негативи от по-задълбочени санкции”, допълни Пламен Орешарски. Той каза, че българската страна ще участва в дебата, но не пожела да коментира предварително как ще приключи този дебат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика