Още 3 жалби със скандални мотиви срещу "Да, България"

3024
Още 3 жалби със скандални мотиви срещу "Да, България"
Снимка: БГНЕС

Още три жалби до Върховния административен съд (ВАС) са подадени срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България". Това става ясно от справка в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК)

Първата е подписана от Яне Георгиев Янев, име, което съвпада с това на лидера на РЗС, но ако се съди по мотивите на жалбодателя, едва ли става въпрос за него. Въпросният Янев се възмущава на обединението на "Да, България" не само с ДЕОС, но и "Зелените", защото е събирал активно подписи с други представители на гей общността пред своя секс шоп, а сега гласът им щял да бъде подменен, защото "едно е гей, съвсем друго е горски и трябва да се прави разлика", съобщи Клуб З.

Христо Иванов: Следващият ВСС - без мнозинство на Цацаров и Пеевски

В следващия парламент някой трябва да има гръбнака и физиономията да задава въпроси на главния прокурор, за да не се превърне отчетност...

"Ако подобна подмяна на нашата воля бъде допусната, реално голяма група гей и фетишисти рискуват да бъдат излъгани и от това да пострада моят бизнес. Кой ще си купи вибратор от мен, след като е бил подведен и заблуден пред самия магазин, от самия мен да се подпише", пише в жалбата Янев.

Другият жалбодател, подписан като Цветан Петков Петков, също критикува обявената коалиция с ДЕОС и "Зелените", но като нарушение на разпоредбите в Изборния кодекс, защото образуването на въпросната коалиция "създава превратно впечатление у гражданите относно политическите субекти в коалицията и носи риск да ги злепостави."

В жалба, подадена от името на "Таймс медия" ООД, се твърди, че подписката за събиране на подкрепа за регистриране на коалицията е опорочена, защото в "съответните документи и протоколи" при събирането на подписката е съществувало името само на "един политически субект ПП "Зелените"" и не се е споменавала втората партия ДЕОС.

Това правело подписката документ с невярно съдържание. Фирмата е собственик на сайта Skandal.bg и жалбата е публикувана на сайта. Документът е с дата 13 февруари, което е след тридневния срок за обжалване на решение на ЦИК. Регистрацията на "Да, България" е направена от ЦИК на 8 февруари.

"Да, България" с нов опит да бъде извадена от предсрочните избори

Новосформираната партия "Да, България", която се готви за предизборна кампания бе отново атакувана заради своята регистрация. От парти...

Припомняме, че в предпоследния ден преди крайния срок за регистрация на изборите, който изтичаше на 8 февруари - партийната регистрация на "Да, България" бе блокирана от две жалби, едната от които подписана от Вера Асенова, част от ръководството на партията. Самата Асенова отрече да е пращала жалба, и подаде сигнал в прокуратурата за незаконно използване на самоличността й.

Срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България" беше подадена и жалба от търговец Метин Деда за името на коалицията. Според жалбата то съвпадало с името на фирмата му "АРМА-ДА БЪЛГАРИЯ" ЕООД. 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика