От ГЕРБ твърдят, че Нинова забранила на съпартийци да говорят по аферата "Ало, Банов съм"

3161
От ГЕРБ твърдят, че Нинова забранила на съпартийци да говорят по аферата "Ало, Банов съм"
Снимка: БГНЕС

Вчера госпожа Нинова съобщи, че само двама или трима депутати от БСП са запознати със случая и материалите. На всички останали колеги им е абсолютно забранено да говорят по темата. Това стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Мануил Манев в ефира на Нова телевизия по темата с аферата "Ало, Банов съм".

Говорят се едни глупости в ефир, после някой трябва да ги оборва. Прокуратурата се самосезира веднага и започна проверка, тъй като изнудването е престъпление по Наказателния кодекс, коментира още Манов. 

Банов се оплете - рекетирали го през трети лица, не знаел, че рекетьорът отишъл в МОН

Декларирал съм, че във всеки момент съм готов да си подам оставката – депозирал съм я. Премиерът ми каза да не се предавам. Това ...

Всичко е проверено от нашите експерти, заяви Александър Симов от БСП. По думите му има достатъчно основания да се смята, че е налице актът "Корупция". Не мога да кажа каква е облагата на Банов, защото няма как да го докажа. Според мен коментарът на Банов, че има опит за монтаж, е опит за алиби. Очевидно имаме доверие на източника на записа, посочи още Симов.

С господин Банов и с всички лица от Министерството на културата съм водил множество разговори, но аз нямам спомен да сме провеждали такъв разговор (за опрощаване на неустойка - бел. ред.), заяви инж. Драгомир Драганов, ръководител на проекта на Ларгото. С господин Банов сме провеждали оперативки и с всички хора, които са имали някакво касателство по обекта, посочи още той.

Припомняме, че по-рано от дружеството отрекоха да са им опрощавани неустойки по проекта "Антична Сердика".

Поне 33 начина имаше този проект да не стане и един-единствен да стане - да се хванем здраво и да го направим, каза инж. Росен Колелиев, управител на фирмата "Пътища и мостове". Ние сме водили много разговори и с господин Рашидов, и с господин Банов, че ние ще направим, каквото трябва, за да завършим обекта. Ние сме предоставили на министерството акт за свършени работи и вместо те да ни бъдат платени, получихме съдебен иск за неустойка, отбеляза Колелиев.

Има ли рекет?

Фирмата, ремонтирала Ларгото, отрече да са опрощавани неустойки

От фирмата, ремонтирала Ларгото, отрекоха да са им опрощавани неустойки, предаде bTV. "Никога не били водили подобни разговори с Минис...

Кирил Гератлиев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция "Наука и образование за интелигентен растеж" в МОН, заяви, че вече е подал сигнал в полицията срещу Ангел Ангелов, негов служител, който му е отправял заплахи. Той (Ангелов - бел. ред.) заплаши мен, оперативната програма и изпълнителната агенция. Дали е водил записи на тази среща, не знам, но и нямам притеснения, посочи още Гератлиев. Всички последващи действия водят до извода, който аз си правя, че господин Ангелов е недоволен от решения, свързани с оперативната програма, коментира експертът в МОН. 

Пред bTV междувременно Гератлиев не изключи Ангелов да е действал подмолно, за да попречи на европейски проект, което би рефлектирало и върху правителството. 

"Записът е манипулиран"

"Ангел Ангелов не е идвал директно при мен, но се държеше неадекватно, но не е заплашвал. Заплахите започнаха, след като беше уволнен. Директни заплахи през трети хора, които ми казваха, че щял да ме размаже, да ме съсипе" Това обясни и министърът на културата Боил Банов. Той беше категоричен, че записът на Елена Йончева е манипулиран и допълни, че няма да коментира нещо, което е манипулирано.

"Защитеният свидетел е този мръсник, това е лицето Ангел Ангелов, и съм сигурен, че Елена Йончева го знае. Ще проверя дали това не е наказуемо", каза още министърът. Той допълни, че не се е опитвал да замаже пропуск по строежа на Ларгото и уточни, че е замествал тогавашния министър Вежди Рашидов, който по това време е бил болен.

Нинова за "Ало, Банов": Мълчанието на Борисов е впечатляващо

Реакцията на управляващите е паническа, объркана, противоречива и изобилства от лъжи, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде реп...

"Работил съм като луд, защото не разбирам от строителство", обясни още Банов.

На въпрос дали ще подаде оставка министърът отговори: "Оставката е винаги, всеки министър е в оставка непрекъснато". "Чух се с премиера и той каза: "Като излезе проверката, ще разсъждаваме".

Actualno.com припомня, че според твърденията на журналиста и говорител на парламентарната група на БСП Елена Йончева настоящият министър Боил Банов, в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г., е съдействал за опрощаването на около 700 000 лева неустойка на строителна фирма, работила на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика“, намиращ се в центъра на столицата. Фирмата е дължала неустойката заради закъснение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com