От "Възраждане" разкриха основния си капитал и обявиха за какво са били глобявани

3458
От "Възраждане" разкриха основния си капитал и обявиха за какво са били глобявани
Снимка: БГНЕС

Като "брутална политическа репресия" определи случващото се с партия "Възраждане" лидерът й Костадин Костадинов, който организира пресконференция в БТА днес.

Поводът за пресконференцията е искането на Софийска градска прокуратура за заличаване и разпускане на партията, обявено в съобщение до медиите.

Костадинов: Имаме запис, че агенти на ДАНС заплашват наши учредители, защо не проверят регистрацията на ДПС?

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в СГС за заличаване на регистрацията на политическа партия "Възраждане" и нейното разпуска...

Костадинов отбеляза, че за пръв път в новата българска история прокуратурата отправя искане за заличаване и разпускане на партия заради нейната регистрация.

Лидерът на Възраждане припомни, че в историята на България подобно действие е било извършено през 1946 г. от страна на БКП по отношение на Български земеделски народен съюз и нейният председател Никола Петков.

Костадинов разкритикува, че медиите безкритично отразили новината за водената от ДАНС и прокуратурата акция по заличаването на партията. "Защо не не ни потърсиха за обратна гледна точка", ядоса се Костадинов и посочи, че само пет медии се обадили да поискат гледната точка на партията (бел.-ред. сред които беше Actualno.com).

Този, който дава сигнала срещу нас, е натоварен да го провери. Все едно вие да пуснете сигнал до някого и да ви кажат проверете го, недоумяват от партията.

Прокуратурата иска закриване на партия "Възраждане" заради фалшификации

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в СГС за заличаване на на регистрацията на политическа партия "Възраждане" и нейното разпу...

За последните три години са им направени шест одита, които не са установили нарушения. "Възраждане е изрядна организация", похвали се Костадин Костадинов и допълни, че целта на службите е пропагандна война. От партията разполагат и със записи на агенти на ДАНС, които оказват натиск върху членове на партията.

Цялата пропаганда цели да смачка най-голямата опозиционна сила в България - "Възраждане", изтъкна Костадинов. Той недоумява защо партията му се разследва от ДАНС, а ДОСТ и ДПС служат на тях. "Възраждане е доста сериозна заплаха и не се притеснява да казва какво мисли. Ние ставаме по-силни и заплашваме да влезем в парламента", закани се Костадинов.

В рамките на 105 дни е срокът, в който "Възраждане" могат да се сдобият с нова регистрация. Основният капитал на партията са хората. Не ни плашат, няма да ни уплашат и победата ще бъде наша, посочват от партията.

Проверява се и майчиното мляко на хората, които се подписват в нашите декларации, увери Костадинов. Той не знае дали някой нарочно не е вписал починали хора в декларациите. "Възраждане" е била вече глобена с 10 000 лева през 2017 г. от представените 5 200 подписа за участие в изборите. Нарушение е имало при един подпис.

Прокуратурата и ДАНС искат да заличат „Възраждане”, алармират от партията

Държавната агенция за национална сигурност е започнала проверка на регистрацията на ПП Възраждане. Това информира председателят на парт...

Петър Петров, заместник-председател на "Възраждане" заяви, че намират исканията на прокуратурата към съда за "неоснователни" и "неиздържани". Той бе категоричен, че по време на регистрацията преди шест години, не са били констатирани нередности и тогава всички документи са били проверени. "Вярваме в безпристрастността на българския съд", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика