Отново свалиха имунитета на Волен Сидеров

5665
Отново свалиха имунитета на Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Парламентът свали депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Депутатите дадоха разрешение за възбуждане на наказателно преследване по две стари обвинения от 2011 г. и 2013 г. - за хулигански прояви в Батак и за нападение над журналист при учредяването на миналия парламент.

В подкрепа на искането гласуваха 119 народни представители, само 1 бе против, нямаше въздържали се. Със своето искане главният прокурор предлага даване на решение за възбуждане на наказателно производство срещу Волен Сидеров, за извършени от него престъпления по чл. 325 ал. 2 от НК и 131 ал. 1 от НК.

Комисията в НС се съгласи прокуратурата да започне наказателно преследване срещу Сидеров

Решихме да удовлетворим исканията на главния прокурор, който иска разрешение от НС да възбуди наказателно преследване срещу народния пр...

В пленарната зала няма нито един депутат от "Атака". Самият Сидеров също не е там.

В края на ноември главният прокурор внесе две исканията за сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура.

Първото - през 2011 г. в град Батак на площад „Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Второто - през 2013 година в София, до сградата на Народното събрание, около 12.00 часа възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Сидеров отправил обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ. Събраните доказателства сочат, че е налице хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

НС създава комисия за имунитета на Сидеров

На днешното си пленарно заседание, депутатите гласуваха решение за създаване на Временна комисия по исканията на Главния прокурор на Ре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика