Паралелната листа на АБВ е световен прецедент, убеждава Йотова

27677
Паралелната листа на АБВ е световен прецедент, убеждава Йотова
Снимка: БГНЕС

Много силно казано е да се говори за разцепление в БСП. Ние не сме кръжок, а политическа формация и имаме устав. Отдавна минаха времената на героите и на предателите. За мен бе очевидно, че проектът АБВ е свързан с действия в дясното политическо пространство. Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Илияна Йотова.

Според нея е прецедент да се прави листа в една и съща партия. "Тази двойствеността на АБВ с паралелната листа е някакъв световен принос", посочи тя.

Илияна Йотова припомни, че Георги Първанов говореше за това, че по-скоро иска да направи формация, която стои извън БСП, разширявайки влиянието на лявото в България. "Аз лично не вярвам в тази хипотеза. Опитах се на много мои колеги в европарламента да обясня какво се случва с тази втора листа, така и не успях, защото това е абсолютен прецедент", коментира тя.

Според нея по важното е да се обърне внимание на политиките, които се предлагат. "В крайна сметка политиката рефлектира върху хората. Защото видяхме какво се случи през изминалите четири години. А аз не искам да се връщам назад и отново да обяснявам лошите политики на Борисов. Ние имаме своя модел, който е насочен към хората, за да може те да отлепят от дъното. Мисля, че малко по малко хората започват да усещат именно това отлепяне от дъното, отхлабването на тази жестока примка, която бе около вратовете им", категорична бе Йотова. По думите и трябва още много да се направи. "Но за мен най-тревожната и най-вредната теза е, че няма ляво и дясно. Тогава на дневен ред идват хората с парите и си купуват политици, правят си правителства и си управляват чудесно", заяви евродепутатът.

"Аз винаги казвам какво мисля и за свои и за чужди, независимо от това какво ми коства в един момент. И нямам никакви намерения да се прикривам зад анонимни тролове и други подобни митични същества. Считам, че когато имаш какво да кажеш на своя опонент, независимо от това че довчера може да е бил твой съюзник, твой другар или политически опонент, кажи му го мъжки, а не по този начин. Мисля, че зад всеки един политик публично трябва да се задават въпроси, независимо дали той е комисар в ЕК, министър-председател, председател на партия или някакъв политик, който е депутат в НС", категорична бе Йотова.

На въпрос, свързан с държавната ни политика по отношение на случващото се в Украйна, Илияна Йотова подчерта, че България има ясна позиция и тя е запазване на териториалната цялост на тази страна, и нейния европейски път. Йотова изрази притеснение за правата на близо 300 хилядите българи там и дали те ще бъдат гарантирани от новата власт в Украйна. "Второто ми опасение е дали ще бъде продължен пътя за асоцииране на Украйна в ЕС", каза още тя.

Червените тролчета - поне пет в Actualno.com

Ако това се прави умишлено – да се пишат негативни коментари, то аз съм против. Не сме го обсъждали, но може би е добре на тези в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика