Паргов защити Станишев, БСП вече щяла да прави само "принципни" коалиции

18798
Паргов защити Станишев, БСП вече щяла да прави само "принципни" коалиции
Снимка: БГНЕС

Пленумът на БСП беше стъпка към подготовката ни за предстоящите парламентарни избори. Това каза лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов пред БНР.

Според него, Сергей Станишев в бил много откровен и емоционален в своя доклад пред пленума. "Каза доста от нещата, които и аз споделям, свързани с посоката, в която трябва да вървим, свързани с откровението, което ние трябва да имаме помежду ни и с отстояване на нашите политики и ценности, защото влизането в безпринципни коалиции виждаме, че не ни води до нещо по-добро, а напротив – до спад на доверието в партията. Затова и това, което вчера се открои като една от тезите и посоката, в която ще вървим, е, че ще правим коалиции, ще работим с всички, но на принципна ясна основа, отстоявайки своите приоритети, за да може и нашите избиратели да застават плътно зад нас", заяви Паргов.

По отношение на обвиненията срещу сегашното ръководство на БСП, че е сложило корпоративен етикет на партията и част от знаковите фигури се занимават с корпоративни сценарии, той каза:" В последните дни се появиха най-различни статии, от неясни източници, по отношение на едни или други представители на БСП чии интереси защитават, срещу кого и как. Мисля, че това е несериозно и беше прекрачена една граница, която не бива да прекрачваме с подобни изявления, без значение кой е тиражирал тези спекулации и слухове".

Паргов обясни, че за организацията в София тепърва предстои да се обсъди лидерския пост. "Още утре ще свикам поредица от срещи с председатели на районни партийни организации, за да можем да направим един анализ на това какво правим след пленума и как се готвим за 27-и юли - най-вече не за лидерския въпрос, а по-скоро как подхождаме към изборите и трябва да имаме много ясни разписани стъпки, които ще предложа на председателите на районите да се обединим около тях и да тръгнем в тази посока като подготовка", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика