Парламентът отказа да изслушва Борисов за „депутатите- наркотрафиканти”

1969
Парламентът отказа да изслушва Борисов за „депутатите- наркотрафиканти”
Снимка: БГНЕС

Народното събрание отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан относно изказването си, че "в парламента стоят хора, замесени с наркотрафик".

„В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите „дебили“, заяви преди дни той.

Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове

Като морален жест приехме оставката на Николай Петров, а в същото време в парламента стоят хора, замесени с наркотрафик и с купуване на...

"За" изслушването обаче бяха 93 депутати, 101 гласуваха "против" и двама се въздържаха.

Преди това Драгомир Стойнев от левицата призова да дойде министър-председателя и да обясни какво има предвид, че в НС „продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, купували гласове и то от затворници“.

„Рейтингът на парламента не е толкова висок, искаме да разберем от премиера и той да дойде и да обясни кои са тези наркотрафиканти. Аз мога си мисля, че са г-н Кирилов или, пък г-н Свиленски. Премиерът да дойде и да обясни. В крайна сметка никой не знае кои са тези наркотрафиканти“, посочи Стойнев.

„Опозицията призовава смирено и възпитано министър-председателя, тъй като сме притеснени за храма на демокрацията-българският парламент, да бъде така любезен и да обясни кои са тези хора. Не вярвам, че министър-председателят може да говори неща без да ги е проучил, без да знае. Той не би трябвало да е човек, който да се подава на конкретни статии или фалшиви новини. Затова го молим да дойде и да сподели тази ценна информация“, заяви Драгомир Стойнев.

Заплашиха да изгонят Нинова от зала заради "Борисов е страхлив"

Премиерът Бойко Борисов нарушава системно Конституцията и законите на страната. Той системно руши институциите в страната. Той зачерква...

От своя страна Данаил Кирилов от ГЕРБ изрази от възражение на ГЕРБ „срещу недопустимото искане на БСП от парламентарната трибуна“.

„Смятаме, че публично известните не следва да бъдат причина да бъде призован министър-председателят на изслушване, заяви той. Всичко това са факти, които са били разгласени в официални сайтове-прокуратурата и пресцентъра на МВР“, каза Кирилов.

Преди това парламентът включи като първа точка в дневния си ред промени, предложени от БСП в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика