Партия МИР обяви курс към обединение на здравомислещите сили и поиска оставка на кабинета и предсрочни избори

6111
Партия МИР обяви курс към обединение на здравомислещите сили и поиска оставка на кабинета и предсрочни избори
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Партия МИР настоява правителството на Кирил Петков незабавно да подаде оставка и още тази есен да се проведат предсрочни парламентарни избори. Това обяви в политическия си доклад пред извънредния конгрес на партия МИР лидерът на партията Симеон Славчев. Той е категоричен, че единственият шанс за България в тези трудни времена, е обединение на здравомислещите сили.

"От днес партия МИР стартира процеса на обединението на всички, които милеят за родината и искат техните деца и внуци да живеят и се развиват тук в България. От днес партия МИР стартира обединение на българските граждани, независимо от техните политически възгледи, които смятат, че правителството на Кирил Петков е пагубно за страната", обяви Славчев.

Той призова президента незабавно да свали доверието си от правителството на Кирил Петков така, както го направи преди повече от 2 години и го свали от правителството на Бойко Борисов. "Призоваваме както тогава да вдигне юмрук срещу несправедливостта, наглостта, корупцията, некомпетентността и беззаконието, което властва днес в България", заяви Славчев.

За незабавна оставка на правителството на Кирил Петков призова лидерът на партия МИР

Председателят на политическа партия МИР Симеон Славчев призова Кирил Петков и неговото правителство незабавно да подадат оставка и да с...

Нашата обща мисия е, посочи той - да обединим всички честни, родолюбиви,  морални българи и заедно да върнем нормалността в страната и да превърнем България в силна индустриална и социална държава, а българския народ в проспериращ и щастлив.

Славчев определи правителството на Кирил Петков като най-пагубното и най-некомпетентното в най-новата ни история - без ясна програма, приоритети, без ясна визия как да се решат проблемите на хората и как страната да излезе от кризата. "Показа, че служи не на българския народ, а на чужди интереси", изтъкна още той по адрес на кабинета.

"Правителството на Кирил Петков дойде на власт като излъга, че ще се бори срещу корупционния и грабителски модел на Бойко Борисов. Те продължиха модела на ГЕРБ с пълна сила. Дойдоха на власт с обещанието за промяна, а извършиха най-голямата подмяна", добави Славчев и определи всичко това като "тотален и умишлен геноцид над българския народ".

Изходът, според лидера на партия МИР, е: "Незабавна оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори есента".

Той е категоричен, че "на България е нужна истинска промяна" и посочи как да бъде постигната: "Най-важното е да бъдем единни и заедно да се противопоставим на олигархията в лицето на цялата политическа класа, която вече 32 години съсипва и ограбва нашето бъдеще и бъдещето на децата ни. Крайно време е българите да спрем да избираме между по-малкото зло. Време е да изберем и да застанем на страната на доброто, морала, справедливостта, експертността и именно това е амбицията на партия МИР".

Симеон Славчев: Наглостта на коалицията няма край

Току-що най-некомпетентният министър на транспорта в България за всички времена Николай Събев, който си купи поста на министър срещу 30...

По думите му, най-добрият инструмент за промяна е мислещите българи, експертите, професионалистите да се обединят и с реални действия да спечелят доверието на българските граждани. "Целта на партия МИР е да убеди всички загрижени за бъдещето на родината ни да спрат да гласуват "против" някои политики или партии, а да гласуват "за" реализацията на нов модел за развитие на българското общество и държава", каза Славчев.

Той изтъкна, че партия МИР предлага концепция за нов модел на развитие на обществото, в който са гарантирани справедливостта и принципа на свободата на личността и предлага национален консенсус около приоритетите, които ще изведат България от икономическата, политическата и морална криза и ще доведат до благоденствие. Като приоритети той посочи работеща ефективна икономика, основана на социалното пазарно стопанство; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в страната; оползотворяване на природните дадености в туризма, селското стопанство и логистиката; реформа в съдебната система и въвеждане на електронно правителство; балансирана външна политика; единение на нацията около традиционните православни ценности и висок морал.

"Партия МИР подава ръка на всеки български гражданин, на всички граждански и неправителствени организации и партии и предлагаме да обединим усилия чрез създаване на Федерация МИР, чиято задача да бъде формиране на нов национален идеал, който да стане нова национална цел", каза Славчев. Той поясни, че този процес включва широко обществено обсъждане на нов обществен договор, който да бъде приет чрез референдум и да стане основа за промени в Конституцията. Според Славчев, необходимо е да бъде въведена система за контрол на качеството на управлението.

Лидерът на партия МИР се противопостави на намеренията на управляващите отново да преправят Изборния кодекс и да върнат хартиените бюлетини. "Чухме от БСП, че машините са отблъснали хората от урните. Не, уважаеми политици – вие сте тези, които отблъснахте хората от обществено-политическия живот в страната", заяви Славчев и предупреди: "Партия МИР ще се противопостави с всички средства на поредната подмяна която се готви – връщането на хартиените бюлетини".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев единствен от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика