Партия МИР стартира онлайн платформа за обучение на машинно гласуване

4964
Партия МИР стартира онлайн платформа за обучение на машинно гласуване
Снимка: ПП МИР

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) стартира онлайн платформа за обучение и информационна кампания на машинното гласуване. Чрез специалната платформа експертите и доброволците на ПП МИР ще информират и обучат всички желаещи български граждани как се гласува машинно.

"Машинното гласуване е първа стъпка към провеждането на честни избори в България и връщането на нормалността в държавата. До сега ГЕРБ фалшифицираха и подменяха вота на българските граждани на всички видове избори и така се задържаха 12 години на власт. Не случайно партия МИР обяви за своя и за национална кауза провеждането на честни избори в България чрез машинно гласуване и считам за политическа и гражданска победа факта, че отстояхме и се преборихме за пълното въвеждане на машинното гласуване. Гласуването без хартиена бюлетина ще покаже реалната политическа картина в страната, защото чрез контролиран и манипулиран вот тя беше тотално изкривена", заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Партия МИР предлага на ИТН още промени в Изборния кодекс

ПП МИР изцяло подкрепя действията на партия "Има такъв народ" за промени в Изборния кодекс и въвеждане на машинно гласуване и ще предл...

В онлайн платформата ще има публикувани видео материали от експерти на партията, както и пряка връзка с тях. ПП МИР подготвя и практическо обучение за машинното гласуване, при което експертите и доброволците на партията ще посетят голяма част от българските общини и чрез реална машинна за гласуване ще обучат практически българските граждани как се гласува машинно.

ПП МИР създава и  мрежа от неправителствени и граждански организации, които ще обучат наблюдателите за предстоящите на 11-ти юли предсрочни парламентарни избори в България.

„Основната цел е да се създаде мрежа от доброволци, както и да бъдат обучени специалисти и инженери в областта на обработката на информацията, които ще наблюдават изборния процес както в страната, така и в секциите извън граница. Амбицията ни също така е в доброволческата мрежа да се включат активно младежи, които за първи път ще гласуват“, каза още лидерът на партията Симеон Славчев.

ПП МИР беше първата политическа сила, която преди близо 2 години призова за въвеждането на изцяло машинно гласуване в България и организира протест и палатков лагер пред сградата на Министерския съвет. Само 14 дни след старта на протеста каузата на ПП МИР успя и правителствено взе решение в България да се проведат избори чрез машинно гласуване.

„Един от сериозните недостатъци на провеждане на машинно гласуване на последните избори беше пълната липса на адекватност на Централната избирателна комисия за провеждане на обучение на ЦИК, РИК, СИК и гласоподавателите за използване на машините за гласуване. Тогава единствено Обществения съвет към ЦИК организира и проведе обучителна и информационна кампания, която за съжаление не беше достатъчна и голяма част от българските граждани не бяха информирани за огромните ползи на машинното гласуване. Именно за това партия МИР стартира тази информационна и обучителна кампания, за да може чрез практически обучения да бъдат подготвени както всички членове на секционните избирателни комисии, така и всички български граждани за машинното гласуване",  каза още Симеон Славчев.

ПП МИР: Изцяло машинно гласуване и без ръчно писане на протоколи

ПП МИР предлага да се въведат промени между първо и второ четене на Изборния кодекс в Народното събрание, с които да се въведат изцяло ...

Той подчерта, че чрез информационната и обучителната кампания ПП МИР ще постигне следните цели:

1. Повишаване на общественото доверие в изборния процес.

2. Активното включване на българските граждани както в страната, така и в чужбина в обществено–политическия живот на България.

3. Ще се противодейства на престъпното поведение на политическа лица в това число и на ръководни държавни постове за бламиране на машинното гласуване.

4. Мотивиране на избирателите за широко използване на машинното гласуване. В Европа средния процент на невалидните бюлетини е 0.5 %, а в България той е 5 %, което напълно изкривява политическата картина в страната.

Симеон Славчев: Искаме оставката на цялото ръководство на ЦИК

ПП МИР иска оставката на цялото ръководство на ЦИК. Това заяви председсателят на ПП МИР Симеон Славчев. Причината за това е поредното с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика