Петър Витанов: БСП повече няма място в дясно управление

1414
Петър Витанов: БСП повече няма място в дясно управление
Снимка: Студио Actualno

БСП повече няма място в дясно управление. Партията получи исторически най-ниския си резултат и това ѝ отрежда ясното място на опозиция. Тази категорична позиция изрази пред БНР евродепутатът Петър Витанов. Според него за БСП "обратното броене отдавна е започнало" и се върви "каскадообразно към все по-големи дъна".

"Тя не може и не бива да се превърне в притурка на някакво дясно управление. Всяко заиграване, всяка роля на пето колело, на пета колона на поредното дясно управление е просто извинение за едни хора да заемат високи постове в изпълнителната власт. Всяко заиграване с ГЕРБ би довело до допълнително обезличаване на БСП и до нейния крах, до катастрофа на следващите избори. Няма място БСП в дясно управление", заяви той.

"Имаме 10 области, в които няма да имаме народен представител. Процесите в БСП са изключително тревожни", допълни той.

"Резултатът ни ще се повиши, подписвам се под това": Как хартиената бюлетина не помогна на БСП?

"Резултатът ни ще се повиши (заради връщането на хартиената бюлетина - бел. ред.), дайте да ви се подпиша под това." Тези думи на лиде...

"Ако в спешен порядък не се създаде редовно правителство, България наистина е заплашена от загуба на много средства, предупреди Витанов. Евродепутатът обаче изтъкна, че правителството не може да бъде на всяка цена.

"Политическата нестабилност у нас е обратнопропорционална на интеграционните процеси. Изтикването на България в периферията на всеки един европейски орган води до неглижиране, до невъзможност за пълноценно участие във вземането на решения на европейско ниво. Всяко антиевропейско говорене ни отдалечава, включително от Шенген. Въпросът за еврозоната силно се политизира".

"Имаме много тежка демографска ситуация – застаряващо население, ниска раждаемост, висока миграция. Всичко това спъва икономиката", отбеляза Петър Витанов, който организира в София кръгла маса "Работа за младите, младите на работа".

Темповете на емиграция в известна степен се забавят, но докато не достигнем 70-75% от средноевропейския доход, миграцията на младите хора ще е проблем за страната, подчерта Витанов в предаването "Преди всички".

Нинова към "Левицата!": Наиграхте се, върнете се сега в БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини президента Румен Радев, че назначени от него областни управители са работили за "Левицата" на тез...

Витанов коментира изследване на Евробарометър, което отчита добри показатели за предприемчивостта на младите българи да създават свой бизнес тук.

Немалък процент от младите хора разчитат на помощта на близки и роднини и са изключени – нито работят, нито учат, припомни евродепутатът. Този феномен е 14% в Европа, в България е почти 20%, което говори за тежък проблем, допълни той.

С намаляващата работна сила очакванията към младите стават все по-високи в солидарна пенсионна система, каквато е българската, отбеляза още Витанов.

Младите хора не виждат свое политическо представителство. От друга страна те не разпознават проблемите си, адресирани от политическите партии и това се отразява върху тяхната индиферентност, така Петър Витанов коментира слабото участие на младите в изборния процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика