ПФ издигна кандидатурата на Михаил Кожарев за конституционен съдия

5221
ПФ издигна кандидатурата на Михаил Кожарев за конституционен съдия
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт издига кандидатурата на Михаил Кожарев за конституционен съдия от квотата на Народното събрание, предаде „Фокус“.

Парламентарната група на Патриотричния фронт днес внесе в деловодството на парламента предложението си за конституционен съдия.

Плевнелиев номинира Мариана Карагьозова-Финкова и Филип Димитров за съдии в КС

Съгласно установените процедури и практики в Президентската администрация, които гарантират прозрачност при назначенията на висши държа...

„Ние, вносителите, смятаме, че България има нужда от конституционни съдии с високи лични и професионални качества, с голям и разнообразен опит в правото, необвързани политически“, пише в мотивите на парламентарната група.

Според вносителите на предложението Михаил Кожарев е подходящ, защото той е кандидат с високи личностни качества и отлично владеене на правото, с голям и разнообразен практически опит.

Предложението на ПФ е аргументирано с факта, че Кожарев е с утвърдена в професионалните среди квалификация. Той е и публична личност – бивш заместник на главния прокурор. От Патриотичния фронт посочват, че е участвал в изготвянето на разнообразни законопроекти и подготвянето на редица становища по конституционни дела и тълкувани дела в ВАС. Кожарев е специализирал право на ЕС, той активен и диалогичен, с доказани умения за работа в екип, посочват от ПФ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика