Пилотите на правителствения самолет се заблудили, всичко било изправно

12808
Пилотите на правителствения самолет се заблудили, всичко било изправно
Снимка: БГНЕС

Най-вероятната причина за аварията на правителствения самолет в сряда е проблем в светлинната сигнализация.  Тогава премиерът Бойко Борисов трябваше да отлети за Брюксел за Европейски съвет, но се наложи правителственият самолет да кръжи час и половина над София, тъй като според пилотите левият колесник не се прибрал при излитането. По първоначални данни от обследването на апаратурата колесникът най-вероятно се е прибрал, но сигнализацията показвала друго, съобщава "Преса". 

Според изданието пилотите видели, че светят едновременно и двете лампички - едната показва, че е прибран, а другата, че е спуснат. Във въздуха обаче нямало как да се докаже какво всъщност е реалното положение на колесника. 

Борисов и Станишев се обединиха за Шенген

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на ПЕС Сергей Станишев се обединиха в името на приемането на България в Шенген. То...

Вчера разследващите от транспортното министерство са свалили параметрите с полетната информация от черната кутия на самолета. Данните не дали никакъв конкретен отговор за възникналите проблеми. Машината била прегледана обстойно и според специалистите не били установени никакви технически неизправности. Колесникът се прибрал без проблеми. Двама швейцарски инженери от лицензираната компания "ТАГ авиейшън" също огледаха машината. Все още не е ясно кога фалконът отново ще може да лети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика