Пирински: При АБВ става дума за лични амбиции

18465
Пирински: При АБВ става дума за лични амбиции
Снимка: БГНЕС

Заслужава си да си зададем въпроса от това, което се развива кой печели и кой губи. Основният губещ е българският избирател. Това каза пред Нова телевизия Георги Пирински, зам.-председател на ИБ на БСП.

Защото българското общество заслужава сериозна дискусия за това какво предстои на евроизборите в края на май тази година, какво постигна България за тези 7 г. като държава-член на ЕС и какви са основните въпроси, по които ще се развие кампанията за евроизборите в Европа. Вярвате ли, че това е изборът, който трябва да бъде поставен пред българския избирател – Калфин или Станишев, запита реторично Пирински. Той заяви, че всички български евродепутати имат доста опит през тези години в ЕП и тяхното първо задължение сега е да предадат на българското общество това, което те са научили като политически процес. "В Европа предстои да се развие сериозна политическа дискусия между европейските социалисти и ЕНП и новопоявилите се евроскептици и крайната лява политика на Европа. Калфин разви доста сериозна активност, като един от основните участници в разработката на многогодишната финансова рамка. Като един от водещите представители на социалистите и демократите, той получи признание като активен участник. Споделям оценката, която се дава в обществото за него", добави Пирински.

За какви избори се готвим за европейски или за национални или за вътрешно партийни? България е изправена пред необходимостта да избере своите 17 евродепутати, от това кой ще има мнозинство в ЕП зависи как ще се решават въпросите на България, посочи Пирински и допълни, че навярно избирателите, когато тръгнат да избират, ще бъдат повлияни от всички разсъждения.

Попитан дали е зависимо ръководството на БСП, Пирински отговори, че твърденията, хвърлени така, нямат никаква стойност. "Преценете сами. В изявленията на АБВ се казва, че "има структури, личности в БСП, чиито списък ние имаме, но не го обявяваме, защото тези структури ще бъдат подложени на натиск от някого". Добре, защо този кръг въпроси не се поставят на следващото заседание на Националния съвет или на предходното защо не са поставени? Не е ли това именно задкулисието?, запита реторично Пирински. Смятате ли, че след изявленията на АБВ са се повишили очакванията на хората за по-добро. Всички имат своя дял в разочарованието на хората, коментира Пирински.

Има място за идейни, политически, професионални, творчески клубове, е казано в устава на БСП, които да обсъждат алтернативна политика на ръководството. Трябва да има правила на отговорното обсъждане, а не нагнетяване на страсти, които веднага замъгляват съзнанието. Мотивите за това решение, които бяха обявени вчера от АБВ, са това, че се търси нова политическа култура, търси се алтернатива за България, както беше заявено и се смята, че сегашното ръководство на БСП не може да предложи това нещо, заяви Пирински. Но според него "става дума за лични амбиции, на всички тези, които предприемат тази стъпка", завърши коментара на Пирински за АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика