Пламен Георгиев за оставката: Отдавна бях взел това решение, семейството ми бе подложено на тормоз

3612
Пламен Георгиев за оставката: Отдавна бях взел това решение, семейството ми бе подложено на тормоз
Снимка: БГНЕС

Отдавна бях взел решението да подам оставка. Това каза бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев, след като по-рано и без негово присъствие в зала, парламентът гласува оставката му. предаде "Фокус".

Според бившият председател на комисията напрежението срещу него е било „целенасочено създадено от олигархията“, а заради работата си като председател на комисията той е натрупал много врагове. Заради заплахи за живота му, които службите са оценили като реални, сега дори ходи с охрана от НСО.

Пламен Георгиев обяви, че след оставката ще се върне на работа като прокурор. „Там е моето място. Ще си подам документите за възстановяване като прокурор“, обясни той.

Георгиев заяви още, че е допуснал е грешка в комуникацията си с медиите, защото е трябвало да обясни всички още в самото начало и подчерта, че е настоявал терасата-покрив да се включи в нотариалния акт единствено, за да плаща данъци за нея.

"Днес получих приключване на данъчната ревизия, която констатира, че всичко е наред. Отдавна бях взел решението да си подам оставката. За мен да бъда на такава позиция не е самоцел. Единият мотив е личен. Семейството ми беше подложено на един невероятен тормоз от някои медии. Другата причина е, че не искам една хиперболизирана тераса, която беше едно абсолютно безумие да се отрази по някакъв начин на работата на комисията. Дай Боже час по-скоро да се избере ново ръководство и да продължи и надгради това, което вече сме постигнали", каза още Георгиев.

"КПКОНПИ отбеляза ръст във всички направления. За около година бяха задържани двама души с подкуп. Мисля, че много малко служби изобщо в света могат да се похвалят с такива успехи. Бяха повече от 30 случая подадени на прокуратурата за корумпирани органи на местната власт, магистрати, отделно от това вече знаете всяка година от 5-6 години насам повече от 10 млн. имахме години с 20 млн. лв. отнето имущество. Около 10 пъти се повишиха случаите на конфликт на интереси. Всичките декларации максимална прозрачност получиха. Благодарение на това бяха всички тези медийни скандали", допълни още Георгиев.

„Всичко, което съм правил, е законно. Не съм купувал евтино. Не съм купувал от свързани лица. Не съм променял данъчни оценки. Не ме е проверявала комисията“, категоричен бе Георгиев, предаде още БГНЕС. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика