Плевнелиев: Гражданите трябва да бъдат питани

19137
Плевнелиев: Гражданите трябва да бъдат питани
Снимка: БГНЕС

За мен е важно референдумите да се произвеждат, не просто заради трите въпроса, които съм формулирал, а защото гражданите трябва да бъдат питани за много повече неща от тези три въпроса. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев на откриването на форум „Върховенството на закона: основен принцип за устойчива бизнес среда”, предаде „Фокус”.

В речта си президентът той постави акцент върху силата на гражданското общество в България, върху необходимостта от промени в страната ни в посока на демократичност и върховенство на закона. Като част от методите за постигане на тези цели президентът посочи именно референдума като подкрепа за представителната демокрация чрез методите на пряката демокрация.

Плевнелиев: Парламентът да ревизира бюджета, неизпълнението е много сериозно

Настоявам да се направи ревизия на бюджета и ще очаквам отговорно отношение по тази тема. Това каза президентът Росен Плевнелиев в от...

Плевнелиев коментира: "Хората искат ясна заявка за промяна. Това е една изключително позитивна обществена енергия. Аз съм благодарен на гражданското общество в България. Днес българите са въоръжени с техните смартфони, с техния „Фейсбук” профил, социални мрежи и с тяхното желание да бъдат информирани и да търсят позитивна промяна. Ние сме сред седемте най-развити държави от гледна точка на интернет скорост. Повече прозрачност и оттам нататък всичко на сайта, всичко в регистрира, електронно правителство, публичност. Това ще произведе една друга България за месеци, не за години".

По думите на Росен Плевнелиев именно причините посочени по-горе са го подтикнали да инициира референдум, който да даде възможност на българските граждани да се произнесат по различните въпроси и изрази своята благодарност към инициативният комитет, който събра за три седмици 570 000 подписа.

Надявам се, че следващата кампания за изборите, през есента на тази година, ще бъде по-различна, ще бъде добронамерена, ще има поети обещания, не всичко ще бъде обещано, а това, което е обещано дай Боже да бъде спазено. Това каза още Плевнелиев.

Той постави акцент върху силата на гражданското общество и гражданския дух в България и необходимостта от постигането на демократичност, върховенство на закона и превръщането на България в една действително правова държава не само на хартия, а действия и резултати.

Плевнелиев: На 6 август ще имаме служебно правителство

На 6 август тази година България ще има служебно правителство. Това каза президентът Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика