Плевнелиев: Путин взривява света, Радев и Янев извършват предателство

19869
Плевнелиев: Путин взривява света, Радев и Янев извършват предателство
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Владимир Путин иска да създаде сфери на влияние. Тази политика взривява европейския и световен дневен ред. Това каза за БГНЕС президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

„Завоалираната позиция на президента Румен Радев и неговата дясна ръка Стефан Янев създава огромен външнополитически проблем на България и създава предпоставки за извършването на национално предателство. Те излагат на риск националната сигурност на България“, заяви още той.

Варшава призова НАТО за помощ заради заплаха за сигурността й

Заради нападението на Русия над Украйна полското правителство обяви в четвъртък, че е поискало от НАТО да активира член 4 от Договора н...

По думите на Плевнелиев със своите действия министърът на отбраната Стефан Янев работи за изолацията на България в Европа и НАТО.

„Събудете се! Уважаеми политици в България, необходимо е да се осъдят категорично действията на диктатора Путин. Ако не се събудим сега, ни чака една нова Ялта, един нов Берлински конгрес!“, заяви той

„С инвазията на Русия в Украйна, диктаторът Владимир Путин преследва няколко цели. От една страна той цели заздравяване на собствения си режим в Москва. От друга страна, целта на президента и диктатора Путин е ревизия на световния ред. Това, което се случва днес в Украйна, е доказателство, че европейският дневен ред за мир и човешки права, свободи и демокрация, такъв какъвто беше създаден като научен урок след края на Втората световна война, вече е поставен под въпрос“, смята президентът на България.

По думите му атаката на Путин срещу Украйна е атака срещу свободата и демокрацията на Европа. „Атаката на Путин е и атака срещу мира и върховенството на правото в Европа и света. Путин никога не е вярвал във върховенството на правото. Списъкът с нарушенията на Путин е много дълъг“, коментира Плевнелиев.

Шолц нарече руската военна операция в Украйна "черен ден за Европа"

Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува остро военната операция на Русия срещу Украйна, съобщава RT, като цитира Die Welt. Според Шо...

„Битката за свободата на Украйна, за нейната независимост и суверенитет, е битка за свободата, независимостта и суверенитета на България. Това е и битка за свободата, независимостта и суверенитета на Европа. Битката за правото на украинското общество и украинската държава за съществуване е битка за мира и за мирния дневен ред на света, който беше създаден след най-кървавата Втора световна война“, категоричен бе той.

Плевнелиев добави, че е необходимо да се работи за единството на НАТО и ЕС. „Необходимо е да се отворят очите на българските политици, за да разберат, че опасността идва от Москва и от режима на Владимир Путин. Категорично трябва да се подкрепят санкциите срещу Путин и неговите приближени. Колкото по-тежки, толкова по-добре. Ако не бъде Путин спрян сега, той ще стигне и до България някой ден“, каза президентът..

„Българските политици най-после трябва да се събудят за хибридните войни на Кремъл, да се събудят за нашата зависимост от руско въоръжение и енергоносители. Да работят денонощно, за да заработи газовата връзка с Гърция, да закупят още западни военни технологии. Събудете се уважаеми политици, действайте сега преди да е късно!“, призов Плевнелиев. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика