По скандала "Янева": Борисов не можел да обръща внимание на две каки, които си говорят*

9034
По скандала "Янева": Борисов не можел да обръща внимание на две каки, които си говорят*
Снимка: БГНЕС

"Не мога да обръщам внимание на две каки, които са се събрали и си говорят". Това заяви публично премиерът Бойко Борисов за аферата с изтеклите записи на разговори между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова, информира Mediapool. В един от записите се чува, че Борисов поискал от главния прокурор Сотир Цацаров да "опраска" Янева, а в друг се твърди, че е уверявал Янева, че нищо лошо няма да ѝ се случи и че говори само за пред медиите, че съдийката трябва да влезе в затвора за 400 години.

"Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия. Ние толкова усилия положихме и понесохме загуби заради упреци, които не се доказаха за подслушване и то от страна на държавата, а как си го позволяват участници да го правят или някой частно да ги записва хората, тогава влизаме в тяхното лично пространство. Аз не мога да забраня особено във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене”, каза Борисов.

ВСС би отбой и засега няма да кани Борисов заради случая "Янева - Ченалова"

Висшият съдебен съвет (ВСС) се отказа засега да кани премиера Бойко Борисов заради записите между бившата шефка на СГС Владимира Янева ...

Припомняме, че още миналата седмица стана ясно, че фактологията и същината на записите няма да бъдат разследвани. Разследване евентуално ще има само за евентуално извършени престъпления по два текста от Наказателния кодекс – чл. 145а от НК (за незаконно разгласяване на информация, събрана чрез СРС) и по чл. 339а от НК (за незаконен запис).

"Не мога да коментирам нещо, което исконно съм против. Когато двама души си говорят, а някой ги записва. Първо - не мога да кажа, дали са знаели или не са знаели, могат да си го направят и сами. С цялото му уважение, не ми се коментират жълтини. Факт е, че от начина, по който от това, което чух да се коментира, че много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове – това е положителното от цялата работа", обясни премиерът. Той пак повтори позицията си за "Червей", която фигурира в записите на Владимира Янева като знак за нейното бъдещо "опраскване": "Аз никога не съм се крил за моето мнение по въпроса и в Брюксел го казах искането: Цветанов да получи 4 години, а за операция "Червеи” трябва да получат 400 години".

Иначе във Facebook Борисов не пропусна да опише колко много се старае да подобри живота на хората. "Полагаме огромни усилия, за да осигуряваме по-добри условия за живот в цялата страна. До момента сме направили над 50 зали, където да спортуват бъдещите шампиони и звезди на България. Многофункционалният спортен център във Вършец, който открихме заедно със спортния министър Красен Кралев и народния представител Десислава Атанасова, е част от проект, чрез който е реконструиран и съществуващ стадион, изградена е спортна зала с покрит плувен басейн и резервоар и са извършени дейности по озеленяване. Община Вършец подписа договора на 27.11.2012 г., като сумата на одобрената субсидия е в размер на около 5,8 млн. лева. Залата е много хубава, децата ще могат да играят и спортуват, а вече ще могат да идват и други отбори тук заради прекрасния климат и условия".

Темата за по-хубавия живот беше обвързана и с магистралите: "Доскоро в Северозападна България нямаше проекти, но вече работим активно по процедурите, свързани с АМ „Хемус” и от догодина започва усиленото ѝ строене. Други важни обекти в региона са пътищата Русе - Търново, Ботевград - Мездра и разбира се, тунелите под Шипка и Петрохан, които биха били прекрасни за страната. Просто няма как на тези пари в една бедна държава всичко да стане изведнъж. Подготвили сме се и виждате както днес е готов спортният център в гр. Вършец, така и скоро ще бъдат готови много други проекти."

Кънев обвърза тероризма със съдебната реформа

Засегнати пряко трябва да се чувстват не само всички парижани и всички французи, но и всички граждани на държавите-членки на ЕС, всички...

* Информацията е коригирана - премиерът използва думата "каки", а не "свраки"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика