Политиката заприлича на футбола ни, смята Стоилов

16036
Политиката заприлича на футбола ни, смята Стоилов
Снимка: БГНЕС

В последните години българската политика заприлича на българския футбол. Публиката по стадионите намалява, постепенно агитките започват да не гледат какво се случва на терена, а да се бият помежду си за надмощие. Това заяви зам.-предеседателят на БСП Янаки Стоилов пред Нова телевизия.

По повод информация, че политикът Александър Лилов му е оставил завещанието за бъдещите действия на социалистическата партия приживе, Стоилов заяви, че няма политическо завещание в смисъла на някакъв документ.

И гражданите ще могат да обявяват фалит?

Граждани, които нямат възможност да обслужват своите кредити ще могат да обявяват фалит. Тази идея лансираха депутатите от левицата Яна...

„Основната му грижа и тревога беше за България. Едни от последните му думи към мен беше, че трябва да се вслушваме в гласа на хората. Излязлото по медиите е част от този наш последен разговор", заяви заместник-председателят на столетницата.

Разговорите около конституцията според Стоилов се водят от хора, които искат да оправдаят своите действия или бездействия през годините на прехода. По думите му част от политиците искат да оправдаят несвършената от тях работата с това, че през годините конституцията им е пречела за едно или друго действие.

„Тези, които говорят за промяната на конституцията в този момент ни водят към една задънена улица", смята Стоилов. Митингът, който се организира преди седмица в София за първи път се организира от двете партии. Според Стоилов това е бил добър знак, че в името на България политическите, социалните и етническите различия може да се загърбят. Той смята обаче също, че всяка партия също така трябва да носи отговорност за водената от нея политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика