Поскъпването на тока вдига с 200 лв. издръжката на 4-членно домакинство

22866
Поскъпването на тока вдига с 200 лв. издръжката на 4-членно домакинство

С близо 200 лева ще се увеличат месечните разходи на 4-членно домакинство у нас при повишение на цената на тока с 10%. Това изчисли независимият финансов експерт Мика Зайкова. Досега сумата за издръжка на семейство с две деца в рамките на месец беше 2375 лева. След вдигането на цената на електроенергията тази сума ще набъбне до 2562 лева. Според Зайкова 80% от българските домакинства не разполагат със средствата, необходими за издръжка.

"Действията на служебното правителство и новата ДКЕВР само загатват какво можем да очакваме при евентуално дясно управление в страната, коментира председателят на столичната левица Калоян Паргов в интервю за Actualno.com. - От предизборните закани да ГЕРБ става ясно, че се канят да обявят пълна либерализация на енергийния пазар у нас. А това означава едно - геноцид за българските семейства".

Паргов предупреждава: ГЕРБ цели по-високи данъци в София, за да прави нови проекти

В бъдеще единственият вариант да може Столична община (СО) да поеме дългове, за да реализира проекти, е да увеличава приходната си ча...

Според Калоян Паргов, предизборното увеличение на цената на тока обслужва корпоративни и монополни интереси, а не тези на мнозинството от българските граждани. "За БСП лава България цените на енергията имат икономическа и социална роля. Държавата трябва да ги използва като лостове за подкрепа на икономическото развитие, като средство за социална защита, обясни председателят на Градския съвет на БСП в София. - С участието си в управлението БСП доказа, че резерви за избягване на ценовия шок, дори намаляване на месечните сметки, може да се намерят, ако има политическа воля".

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ГРАДСКИЯ СЪВЕТ НА БСП В СОФИЯ КАЛОЯН ПАРГОВ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика