X
 
 

Посланикът на Турция у нас заминава за Брюксел. Кой е заместникът му?

1148 0
photo of Посланикът на Турция у нас заминава за Брюксел. Кой е заместникът му?
Снимка: БГНЕС
Досегашният турски посланик в страната ни Хасан Улусой заминава за Брюксел. Върху неговите плещи ще падне нелеката задача да поддържа добрите отношения между Турция и Белгия.

У нас ще го замести съпругата на посланика на Турция в Скопие - Айлин Секизкьок. Тя ще бъде новият посланик на съседката ни в България.

Посланикът на Турция у нас ще обяснява пред МВнР изказването си за часове по турски език

По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, посланикът на Република Турция в Република България ...

Решението за назначаване на група турски посланици и постоянни представители към международни организации беше съобщено в четвъртък следобед от външното министерство в Анкара, пише БГНЕС.

Айлин Сикизкьок е била генерален консул на Турция в Милано и заместник-ръководител на главната дирекция по сигурност и разузнаване към турското министерство на външните работи. Нейният съпруг Хасан Секизкьок пък оглавява турската дипломатическа мисия в Скопие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...