"Позитано" алармира за арести на "свои" в Пазарджишко

15492
"Позитано" алармира за арести на "свои" в Пазарджишко
Снимка: БГНЕС

Трима представители на втората парламентарна сила в България са били арестувани в Пазарджишко снощи. Това съобщи на извънредна пресконференция депутатът Янаки Стоилов. Той обясни, че до момента не са известни мотивите за задържането. Стоилов коментира и изказването на Бойко Борисов, който след като гласува в Банкя, нападна Мая Манолова и управляващите.

"Аз получих информация, че Борисов, при гласуването, по същество е провеждал антиагитация. По това разбирам, че той е използвал гласуването, за да отправя критики, обвинения към нас", коментира той.

Информаторът за Бобов дол заплашван да каже, че записът на Нова е менте

Информаторът на Нова телевизия е подал сигнал в софийската прокуратура за купуване на гласове в Бобов дол. Причината – страх от т...

"Изборният процес преминава като цяло при добра организация и без напрежение. В същото време, са констатирани различни сигнали и жалби за нарушения още във вчерашния ден за размисъл, и в по-голям брой днес. Вчера е имало изпратени голям брой смс-и от една от коалициите, организирани са безплатни курбани от кметове на кметства. В днешния ден, са внесени около 30 жалби от наши представители, преди всичко в районните на избирателни комисии. Отнася се до няколко вида нарушения: по-силно изразена агитация от страна на кметски наместници, предимно от една политическа сила, които провеждат агитация, опити да контролират вота на избиратели, а някъде дори са и организирани, и водени да гласуват от тях. Има случаи, в които е констатирана подготовка на списъци в магазини и други обекти, където са записвани лицата. Особено натискът се изразява в ромски махали. Тези методи се прилагат в няколко квартали в страната. Има сигнали за купуване на гласове от страна на няколко партии и коалиции в няколко района – Хасковско, Бургаско, в някои райони на София, места в ромски махали", обясни Стоилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика