Правителството назначи нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен

35087
Правителството назначи нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Правителството освободи Муса Палев, Венцислав Каймаканов, Венцислав Калчев, Николай Пенчев и Илиян Йончев като областни управители на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен. Длъжностите ще заемат съответно Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.

Димитър Димитров е икономист. Завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на „Благоевград – БТ” АД и председател на Борда на директорите на дружеството. Общински съветник е в периода 2003-2007 г. От 2013 г. е управител на „Деметра” ЕООД.

МС назначава петима нови областни управители

Решение за назначаване на нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен ще разгледа правителството на утре...

Розалин Петков е заместник-кмет на Община Пловдив в последните три години, а преди това е бил заместник областен управител на Пловдив. Магистър е по счетоводство и контрол от ВИНС – Варна.

Симеон Иванов е главен секретар на Областната администрация – Русе, където е заемал различни длъжности от началото на 2010 г. Преди това е работил в областта на гражданската защита. Магистър е от ВСУ „Черноризец Храбър” по специалността „Защита на населението при кризи от неконвенционален характер”.

Нина Петкова е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. В периода 2011-2013 г. е била заместник областен управител на Монтана, а след това е работила като координатор във фирма „Варвара 2”.

Бойко Балтаков е главен архитект на Община Плевен. От 2009 г. до 2013 г. е бил заместник областен управител. Завършил е архитектурно и градоустройствено проектиране в УАСГ – София.

Смятам,че новите областни управители ще внесат по-добро равнище на работата. Това каза пред журналисти в Министерски съвет служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, предаде „Фокус”.

Антоанета Цонева: Не ми е предлагано да ставам министър без портфейл

Не съм получавала покана да ставам министър без портфейл в служебното правителство, който да се грижи за изборите. Още миналия четвъртъ...

По думите му всяко ново правителство може да предприеме такива промени. „Има случаи, които заслужават особено внимание. "Няма да отиваме към крайности, но има места, където трябва да се намесим”, допълни проф. Близнашки.

Относно уволнението на зам.-министри проф. Близнашки обясни, че то е било направено от бившия министър-председател Пламен Орешарски.

„Той е решил да облекчи работата на служебното правителство и няма никаква драма в тези промени, които се извършват”, уточни проф. Близнашки. „Не сме се ръководили само и единствено от протестите. Това са необходими промени и всичко е насочено към подобряване на работата”, каза още проф. Георги Близнашки.

Припомняме, че срещу областните управители на Благоевград и Пловдив Муса Палев и Венцислав Каймаканов имаше бурни протести от страна на местното население веднага след назначаването им. Двамата бяха от квотата на ДПС и протестиращите бяха недоволни заради факта, че ДПС никога не е имало силни позиции в съответните региони и не е коректно техни кадри да стават областни управители.

Палев встъпи в длъжност на 17 юни 2013 г., когато пред сградата на държавната администрация го очакваха стотина протестиращи. Множеството го посрещна с освирквания и скандирания "Долу ДПС" и той успя да стигне до кабинета си с помощта на плътен полицейски кордон и в компанията на депутата Алиосман Имамов и екскмета на Гърмен Ахмед Башев.

ой стана губернатор от квотата на ДПС и назначението му беше съпроводено с бурни протести в Благоевград. Днес ще падне и другият областен управител на ДПС, чието назначение преди година предизвика широко обществено недоволство – този на Пловдив. - See more at: http://viaranews.com/2014/08/12/%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BB/#sthash.5htkc16M.dpuf

Защо съдия Адамова е съдена по баща ѝ, а не по работата ѝ, питат журналисти

На всеки може да му се случи негов близък да извърши нещо нередно, да влезе дори в затвора. И е безумие заради това ти да страдаш. Зато...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика