Правителството в сянка на БСП е нагло предупреждение за опасно евразийско бъдеще за България, посочват от БЗНС

2369
Правителството в сянка на БСП е нагло предупреждение за опасно евразийско бъдеще за България, посочват от БЗНС
Снимка: БЗНС

БСП дава заявка за установяване на нов политически режим на зависимост от империята на Кремъл и отдалечаване от евроатлантическата принадлежност на България.

Това в посочват в своя позиция до медиите от БЗНС.

Ето какво гласи още текстът на "земеделците":

Съставът, който БСП предлага за отговорен управленски елит, се води от политици – емблеми за подчинението на българската политика на руските стратегии и интереси. Тези хора и типът политика, на който са носители, ще се проектират и в бъдещото управление на държавата, ако БСП спечели изборите или оформи парламентарно коалиционно мнозинство около себе си в следващото Народно събрание.

Наглостта на БСП е силно показателна, първо, за геополитическата ориентация, към която ще поведе България, и второ, за стила на управлението й, което ще подкопае принципите на пазарната икономика, свободата и демокрацията.

БЗНС е обезпокоен от вкарването в политическо обръщение на лица, свързани с руското влияние в политиката, енергетиката, военнопромишления комплекс, националната сигурност, с идеологическата пропаганда, прокарваща антиевропейски тези, както и с медийната зависимост и русофилското културнополитическо отношение към историческата памет в българското общество.

БЗНС предупреждава демократичната общност да бъде особено критична към явно демонстрираната стратегия на БСП за превземане на властта и установяване на опасно за държавата управление.

Смятаме, че призивът „всички заедно срещу ГЕРБ“ е пътят, по който най-голямата партия в протеста ще отведе България към Евразия!

БЗНС е обезпокоен от поредните отстъпления от евроатлантизма и националната ни сигурност с концесиите дадени на Кремъл от правителството на ГЕРБ и ОП като Балкански поток, който на практика е „Руски поток“, отказът България да иска неустойки за преждевременно прекратяване на съществуващите газопроводи и т.н. Ако БСП получи власт и възможност вероятно тези концесии ще са още по-големи.

Настояваме политическите лидери, които се възприемат като демократи, да осъдят състава и политиката на кабинета в сянка, сформиран от БСП.

"Обединени земеделци": Моралът изисква червеният депутат Иво Христов да напусне парламента

"Моралът изисква червеният депутат Иво Христов да напусне парламента". Това гласи позиция на партия "Обединени земеделци", изпратена д...

БЗНС не приема целия състав и осъжда кабинета в сянка начело с лидера на БСП Корнелия Нинова. Особено неприемливи и опасни са следните различими с политиката си секретари:

Таско Ерменков с ресор енергетика - човекът, разпознат като откровен проводник на руския енергиен монопол в България. Политически лобист на руските енергийни проекти. За последно защитил изграждането на АЕЦ „Белене“.

Светлана Шаренкова с ресор медии - най-отявленият защитник на идеологията на мракобесния комунистически режим в СССР и подчинената му тоталитарна България. Днес свободата на медиите е застрашена от руската хибридна война в България и ЕС, а именно Шаренкова е идеологическият представител на Кремъл в нашата държава.

Не на последно място, БЗНС е омерзен от избора на Атанас Зафиров за министър на отбраната в сянка. Зафиров е популярен с действията си като защитник на проруското влияние в българската отбрана и проводник на антиатлантически тези, целящи да изведат страната ни от НАТО. Открито се обяви срещу съвместната въздушна охрана на България, срещу ремонта на изтребители в съюзническа Полша, с което лобира да не се прекъсва финансовото захранване на руската РСК „Миг“. Зафиров публично призова да бъде арестуван и съден лидерът на БЗНС в качеството му на министър на отбраната заради атлантическата му политика и противопоставянето му на руските схеми за източване и влияние в отбраната.

БЗНС предупреждава: Кабинетът в сянка на БСП е директна атака, целяща да се отклони страната ни от политическата и ценностната система на ЕС и НАТО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика