Преди вота: Татяна Буруджиева с безпощаден анализ за политическите скандали и машините за гласуване (ВИДЕО)

17765
Преди вота: Татяна Буруджиева с безпощаден анализ за политическите скандали и машините за гласуване (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Все по-ужасяващ става скандалът с машините за гласуване и това определено ще подкопае доверието на хората и надеждността на предстоящите избори. Това заяви за Actualno.com политологът и бивш депутат от БСП Татяна Буруджиева. Според нея, липсата на комуникация между фирмата "Сиела Норма" и ЦИК е крайно скандална и недопустима.

"Много е вероятно този скандал да доведе до промяна на изборните резултати за някоя от политическите партии в последния момент. Припомням ви историята с бюлетините от Костинброд. По-лошото, обаче, според мен е, че тези недоразумения с машините ще доведе до отлив на гласоподаватели. Този скандал ще демотивира хората и ще доведе от отвращение на избирателите", коментира тя.

Коментар №1 на седмицата: Гениален проблясък: Да обвиниш опонент по време на предизборна кампания, че си прави предизборната кампания

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 8000 ваши прочитания в Actualno.com.Попаднах, за б...

Буруджиева направи и анализ на предизборната капания. Според нея  политическите партии водят една зле и напълно неподготвена агитация към своите избиратели.

"Няма подобрение в информираността. Вероятно причината е заради това, че за трети път партиите правят избори, но въпреки това те нямат ясни послания. Кампанията не дава дори надежди, нито пък създава мотивация у хората да гласуват. "Продължаваме Промяната” се появи, точно с тази цел. Засега те показват, че могат с всеки да говорят и многократно заявяват, че при всички положения ще седнат на масата за преговори и ще направят правителство. Социологията за съставяне на правителство дава шанс и на БСП, но от предишните опити се видя, че Левицата поставя определени условия. В тази връзка бих казала, че позицията на Левицата е по-слаба от тази на Кирил Петков, защото при него имаме категоричност и желание да състави кабинет на всяка цена", заяви Буруджиева.

Тя прогнозира, че вероятно ще бъде съставен кабинет, но с кратък срок на действие, тъй като е неотложно да се приеме бюджетът за следващата година, както и Планът за развитие и устойчивост.

Политолог: Едно птиченце ми каза каква е схемата с допълнителните машини

"Едно птиченце ми каза каква е схемата с допълнителните машини, която изплува днес, една седмица преди вота. Ето я: Фирмата доставчик ...

"Държавата се намира в пожарна ситуация и трябва да има правителство, което ще действа в пожарни условия. Трябва обаче и да е ясно, че тази партийна разпокъсаност в парламента няма да доведе до единна и здрава управляваща сила. Налице е политическа немощ, която не дава хоризонт на нито едно бъдещо правителство. Причината е, че партиите се радват повече на това, че са в парламента, отколкото да се смирят и да направят широко обединение", добави тя.

Според политолога, едва ли ще има обрат на изборите за президент, тъй като разликата между основните кандидати е голяма. Тя заяви, че вероятно ще има малък отлив от избиратели за двойката Радев и Йотова заради скандалите със служебното правителство, докато при опонентите им Герджиков и Митева се наблюдава слаба и затворена към определен тип избиратели предизборна кампания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика