Преструктурират администрацията в системата на МО

7691
Преструктурират администрацията в системата на МО
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри промени в нормативни актове, с които се преструктурира администрацията в системата на Министерството на отбраната.

Промените са направени в изпълнение на задължението за структурни и функционални реформи в съответния сектор, които да обхващат периода 2015-2017 г., в съответствие с разходните тавани, определени с последната средносрочна бюджетна прогноза.

День трагедии за парашутните ни десантчици

Три дни след Деня на Европа или День Победы имаме ново доказателство, че прокуратурата ни – уж пазителка на справедливостта, убив...

Част от измененията са свързани с освобождаване на администрацията на МО от неприсъщи дейности, които преминават в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” и във военно формирование „Комендантство – МО”. Закрива се дирекция „Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка”, като функциите ѝ се разпределят в други съществуващи административни звена.

Създава се нова дирекция, която ще осигурява принципа на проектното управление в МО, предвиден в Националната програма „България в НАТО и в Европейската отбрана – 2020”. В Щаба на отбраната се създава нова дирекция чрез сливане на съществуващите два самостоятелни отдела.

С одобрените промени в нормативните актове, които ще влязат в сила от 1 юли т. г., се постига намаляване на общата численост в Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната с 378 щатни бройки.

 

Оставаме без нови изтребители поне още 3 години

„Дори сега да се изсипе един вагон пари, няма как до три години да имаме нови изтребители и подготвени военни летци“, каза ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика