Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентството коментира несъстоялата се среща с премиера на Черна гора

18 юни 2024, 13:07 часа • 4023 прочитания

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов. Така от прессекретариата на президента Румен Радев коментираха несъстоялия се разговор с премиера на Черна гора Милойко Спаич.

Пропусната среща

Държавният глава Румен Радев пристигна на 16 юни на официално посещение в Черна гора. Радев бе в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович.

ОЩЕ: Черногорският премиер не отиде на среща с Румен Радев

На 17 юни Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президента Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора. Малко по-късно Радев трябваше да се срещне и с министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич.

По-рано днес в. „Виести“, позовавайки се на черногорското правителство, съобщи, че планираната среща между президента на България Румен Радев и министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич не се е състояла. Тя е трябвало да се проведе в сградата на черногорското правителство, но се е забавила, в резултат на което делегацията, водена от президента Радев, е напуснала сградата след четири минути чакане.

ОЩЕ: Радев ще възражда армията ни с български запасняци, обвързани с Русия

Срещата е била насрочена за 17:00 ч. в понеделник в приемната зала на черногорското правителство, а премиерът Милойко Спаич е имал голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения си график, според изданието.

Преди това черногорският премиер е имал среща с най-големия германски туроператор ТУИ, която е продължила три минути по-дълго от планираното и делегацията на президента на България Румен Радев е напуснала сградата след четири минути чакане.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес