Президентът благодари на служебните министри (ВИДЕО)

528
Президентът благодари на служебните министри (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Само преди 10 месеца посрещнахте държавата във вихъра на един коктейл от кризи. Рекордни цени на горивата и инфлация и други кризи. Това заяви президентът Румен Радев при посрещането на служебните министри в президентството, след като по-рано днес 49-ото Народно събрание избра новото редовно правителство с министър-председател Николай Денков.

"Въпреки ограничения инструмент на служебното правителство вие решихте и стратегически за България въпроси. Вие завършихте интерконектора с Гърция, но и стартирахте този със Сърбия. Дадохте спокойствие на следващите правителства. В момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е заради успеха, който постигнахте, а именно Лукойл да се съобразява с българските власти и да заплаща данъци тук. България благодарение на вашите усилия и професионализъм се утвърди като важен енергиен фактор”, каза още Радев.

"Благодаря ви, че организирахте честни и прозрачни избори, че разработихте ПВУ и съдебната реформа, привлякохте и първия транш по плана 2,7 млрд. лв. Дори в последния ден сключихте меморандум с турската страна за втора ЖП линия. Работихте неуморно за привличане на инвестиции и те са нарастнало многократно. Успяхте да преодолеете и премахнете тежки санкции, които стоят в екологията от ЕК", подчерта още Радев.

"След години на застой отпушихте процеса на модернизацията на българската армия. Дадохте ясен срок за Шенген, с много работа и дипломация и се надявам редовното правителство да изпълни тази цел. Отвоювахте лидерска роля на страната ни в региона с инициативи, с иновативни подходи, които водят към укрепване на сигурността и повишаване на взаимното доверие”, каза още президентът. Още: Кабинетът "Денков - Габриел" е факт - вижте най-интересното от дебатите (ВИДЕО)

"Вие успяхте, защото показахте, че страната ни може да се управлява отговорно и отчетливо, защото бяхте сплотен отбор с една кауза - България и благоденствието на българския народ. В МВР започнаха оздравителни процеси, няма как да не засегна и огромния прогрес, който направихме в здравеопазването със спешната медицинска помощ по въздуха. Вие успяхте, защото показахте характер в отговорността да взимате важни решения за бъдещето. Раздадохте се до край, но най-голямото удовлетворение за вас е, че дадохте спокойствие и придвижихте страната напред”, коментира още Румен Радев.

"Ние започнахме своята работа, в среда, в която държавата беше поставена на пауза, където кризите следваха една след друга, в среда, в която имаше несигурност как хората ще прекарат зимата”, каза от своя страна вече бившият служебен министър Гълъб Донев.

"Осигурихме най-евтиния газ в Европа, на гражданите осигурихме спокойствие, предвидимост и сигурност за функционирането на всички обществени системи. Показахме на инвеститорите, че България създава среда, в която може да се инвестира", каза Донев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутри и ченгета: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика