Проф. Борисов: Амбицията на АБВ е да върнем автентичното ляво

18341
Проф. Борисов: Амбицията на АБВ е да върнем автентичното ляво
Снимка: АБВ

Амбицията на АБВ е да върнем автентичното ляво. Необходимо е да направим нов прочит на социалистическата идея за управление, съобразена със съвременните реалности. Това заяви в ефира на радио К2 членът на инициативната група на гражданското движение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) проф. Борислав Борисов. По думите му първата стъпка към наистина разумно управление на държавата е възстановяването на политическия диалог. Недопустимо е всяко следващо правителство да загърбва приоритетите на предходното и България да продължава да се ръководи без дългосрочна визия.

Според Борисов държава, в която е заложено на социална форма на управление, трябва да разчита на истински леви мерки. Такава например е въвеждането на семейното подоходно облагане, където данъчната тежест е съобразена с броя на работещите в едно семейство. Това обаче не може да се приложи при сега действащата система, която разчита на плосък данък и необлагаем минимум, заяви Борисов. Негативите на този налог са видни и в неговата корпоративна част, която доказва своята неефективност с факта, че не носи на страната ни никакъв ръст на така желаните от всички чуждестранни инвестиции, информира пресцентърът на АБВ.

Първанов: Случващото се в БСП е шанс за АБВ

Състоянието на основната лява формация БСП не може да ме радва, защото стабилността на държавата е функция от стабилността на всички о...

Държавата трябва да поеме и своята роля на икономически субект, посочи още проф. Борислав Борисов. Трябва да бъде насърчавано създаването на едри високотехнологични предприятия, чиято дейност ще се обслужва от множество фирми от дребния и среден бизнес, което ще осигури нови и добре заплатени работни места, а в последствие и стабилност на социална и здравна системи, обобщи той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика