Протестиращи от МВР: 44 дни не стигнаха на Бъчварова, за да се запознае с проблемите

7172
Протестиращи от МВР: 44 дни не стигнаха на Бъчварова, за да се запознае с проблемите
Снимка: БГНЕС

С каски на земята, освиркване и националния химн започна последният, 44-ти ден на протест, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, съобщи БГНЕС.

Освен недоволството си от увеличаването на възрастта за пенсиониране, работещите в сектор "Сигурност" се обявиха и за това служителите да имат право на отказ да полагат извънреден труд. Синдикатите направиха равносметка на изминалите 44 дни. Според зам.-председателя на СФСМВР Илия Кузманов те не са били достатъчни на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за да се запознае с проблемите на своите подчинени.

"44 дни са достатъчни, за да стане ясно, че има проблем. Но оттук нататък отговорността за състоянието на МВР ще бъде на неговото ръководство. Освен това ние не сме и няма да бъдем страна по полицейското насилие", заяви Илия Кузманов. Той подчерта, че въпреки края на протеста, служителите в системата ще продължат да търсят своите права чрез европейските институции и неправителствените организации.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов припомни, че в МВР има много хора, които за трети път ще догонват правото си на пенсия. Той обясни какво символизират каските на земята – жълтите вече няма да ги има, тъй като професията спасител си отива, а за другите скоро ще бъде трудно да се намерят кандидати.

В последния си ден на протест работещите в МВР се обърнаха и към премиера Бойко Борисов с молба като техен колега да разгледа по-внимателно исканията им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика