"Протестна мрежа" към новото правителство: Внимавайте в картинката

19177
"Протестна мрежа" към новото правителство: Внимавайте в картинката
Снимка: Протестна мрежа

Още преди новото правителство да бъде окончателно обявено и преди да бъде представена в подробности програмната декларация, около която се обединяват ГЕРБ, Реформаторският блок, "Патриотичният фронт" и АБВ, "Протестна мрежа" отправи сериозно предупреждение. Хората, които на практика подеха инициативите срещу Делян Пеевски, изразиха недоволство от досега постигнатите резултати. Ето и какво излезе във Facebook точно в мига, в който ГЕРБ и Реформаторският блок подписаха коалиционно споразумение за правителство.

"Разпределението на ресори в кабинет на "споделената отговорност“ чрез някакви пропорции и неясно постигнати баланси около конкретни кандидатури за министри и търсене на парламентарна подкрепа без категорично да се посочи как ще разградите модела "КОЙ‬", ще ви превърне в обикновена разпределителна коалиция, каквито е имало и досега.

"Протестна мрежа" пита: Защо ГЕРБ мълчи за модела "Кой"?

Никога не сме спирали да се интересуваме „Кой” управлява. А опасенията ни сега са, че дневният ред ще се подмени – сл...

Очакваме в програмната декларация за управление да бъдат представени конкретни цели, свързани с демонтирането на модела #КОЙ. Да бъдат посочени приоритетите на управлението, управленските решения и законодателните инициативи, които са насочени срещу модела".

Едно от най-популярните лица на "Протестна мрежа" - Антоанета Цонева, директно "захапа" в социалната мрежа лидера на ДСБ Радан Кънев. Атаката на Цонева дойде заради предложението Божидар Лукарски да поеме поста на министър на икономиката. "Никой не вярва в това, Radan Kanev, вътрешно-коалиционните баланси в РБ, насложени на коалиционните сглобки в кабинета "Борисов" раждат несъстоятелни решения и подриват доверието в РБ."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика