Първанов: Не разбрах от Станишев кога трябва да има избори

29176
Първанов: Не разбрах от Станишев кога трябва да има избори
Снимка: АБВ

Не разбрах от отговорите на председателя на БСП Сергей Станишев кога трябва да има избори, не разбрах какви са актуалните отношения с коалиционния партньор, не разбрах ще има ли коалиция с ГЕРБ на едни следващи избори. Това каза Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002 – 2012 г., предаде „Фокус”.

„Защото помня добре какви заклеймявания имаше по наш адрес, по адрес на АБВ. Сега чувам една обосновка на такава възможна коалиция с европейската политика и тенденция. Не разбрах в крайна сметка и каква ще бъде съдбата на партийното председателство, не че това има кой знае какво значение, но все пак това все още е партията мандатоносител и би трябвало да има ясен отговор пред обществото, защото управлението е функция на състоянието на подкрепящите партии”, обясни Георги Първанов.

Първанов: Кабинетът е слаб! Следващите избори вече са закъснели

"Кабинетът е слаб! Следващите избори вече са закъснели. Аз официално честитих победата на ГЕРБ, но тя е пирова победа, защото е постигн...

„Промяната в БСП трябва да засегне всички нива, не става дума за кадрови промени. Отново ще кажа, ако проследим формирането и развитието на левите партии в Европа, виждаме един стремеж към засилване на пряката демокрация. Сега се сещат за референдума, за задължителното гласуване. Ние вече няколко пъти предлагаме вътрешнопартийни референдуми, предлагахме във времето, когато бяхме вътре, например за съдбата на плоския данък. Ако иска една лява партия да има бъдеще, тя трябва да заложи точно на този тип механизми и поведение – повече демокрация, включително и пряка демокрация при формиране на политиките”, каза още Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика