Първи парламентарен контрол за Бойко Борисов

2054
Първи парламентарен контрол за Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутати по време на парламентарния контрол в петък.

Премиерът ще отговаря на питане относно кадровата политика на правителството и на въпрос за среща с държавния глава на автономията Иракски Кюрдистан Масуд Барзани.

Борисов: Трябва да намалим административната тежест върху бизнеса

Намаляването на административната тежест върху бизнеса и гражданите зависи колкото от правителството, толкова и от местната власт. Това...

В края на май опозиционният депутат Антон Кутев отново отправи питане към премиера Бойко Борисов, свързано с кадровата политика на правителството. Преди това председателят на парламента Димитър Главчев отхвърли подобен въпрос на Кутев към премиера, което предизвика скандал в началото на парламентарния контрол. Този път питането беше допуснато и очакванията още тогава бяха, че Борисов ще отговори на 9 юни.

В програмата този петък за парламентарния контрол са включени още и вицепремиерът Валери Симеонов и седем министри. Към Симеонов въпросите са два, единият от които за предложение на вицепремиера по демографската политика за ограничаване на раждаемостта. Министрите, които са включени в парламентарния контрол са на енергетиката - Теменужка Петкова, регионалният - Николай Нанков, образователният - Красимир Вълчев, екоминистърът Нено Димов, министърът на туризма Николина Ангелкова. В програмата на депутатите за контрола са и социалният министър Бисер Петков, както и министърът на културата Боил Банов, който ще говори на въпрос във връзка с финализирането на проекта на Националната стратегия за развитие на културата.

В началото обаче ще има разискване по питане към министъра на здравеопазването Николай Петров за стратегията за развитие на лечебните заведения за болнична помощ в България. Ще има и разискване и по питане към регионалния министър Николай Нанков във връзка с политиката на МРРБ за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика