Радан Кънев поиска оставката на финансовия министър Горанов

4507
Радан Кънев поиска оставката на финансовия министър Горанов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради разкритието, че т.нар. данък "уикенд" се прокарва тихомълком и все пак фирмите трябва да връщат данък, ако използват фирмени вещи и за лични цели.

Предложението беше отхвърлено в пленарната зала от депутатите, но според публикувания за обществено обсъждане правилник за прилагането на закона за ДДС данъкът не е отменен.

Плевнелиев: Със Захариева реформата ще продължи на висока скорост

Според президента Росен Плевнелиев номинацията на Екатерина Захариева за министър на правосъдието на България е ясен знак за продължава...

Радан Кънев пък сподели във Facebook статията с надпис: „Нови коледни изненади от "Влади".

„Оставката на г-н Горанов е минималното мислимо условие за провеждане на десни политики, разумно и отчетно харчене на общите пари и стратегическа стопанска политика”, написа Кънев.

От правилника и прегледа на окончателно одобрения вариант на закона става ясно, че данъкът изобщо не е отменен, а от него е отпаднала само най-скандалната част - подаването на декларации пред НАП за точно определени активи. Парламентът е отменил най-шумно обсъжданите текстове, но е уредил други детайли за събирането на данъка, посочва вестникът.

Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите” заяви, че темата за оставка на Горанов не е била обсъждана в редиците на Реформаторския блок. 

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ пък каза, че Радан Кънев си прави политически пиар на гърба на Горанов.

Христо Иванов: Борисов се намеси с коментар в избора на председател на САС

Предизвиква голямо безпокойство фактът, че САС - този изключително важен съд, за пореден път остава без ръководство. Това каза пред жур...

В същото време във Фейсбук Радан Кънев коментира и днешното гласуване на ВСС.

"Вчера ‪#‎43НС‬ гласува запазване на мандата на ‪#‎ВСС‬ и бетонира влиянието на главния прокурор. Днес те показаха, че чудесно са разбрали сигнала".

Така лидерът на ДСБ отказа на ВСС да постави начело на САС Нели Куцкова.

Днес Висшият съдебен съвет отхвърли за втори път кандидатурата на Нели Куцкова за председател на Софийскя апелативен съд. Срещу нея гласуваха 11 от съдебните кадровици, 8 я подкрепиха, а четирима се въздържаха.

 

Зеленогорски: Искаме гаранции от Захариева за реформи до 6 месеца

Надявам се новият министър на правосъдието да ни даде гаранции, че в 6-месечен период ще направи необходимото за промените в Закона за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика