Радев контраатакува Борисов на тема "Пеевски"

6190
Радев контраатакува Борисов на тема "Пеевски"
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев определи за "груба манипулация" думите на премиера Бойко Борисов, че началникът на президентския кабинет Иво Христов е свързан с депутата от ДПС Делян Пеевски.

"В президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от BBT – телевизията на Пеевски”, заяви снощи Борисов, като допълни изрично, че говори за Христов. Иво Христов още вчера припомни, че не е бил в медията по времето, когато се заговори, че е станала собственост на депутата от ДПС (бел. ред. - Пеевски и до момента отрича да я е притежавал.

Аз отговарям за 110 милиарда, но заплатата ми е по-малка от твоята

"Аз отговарям за 110 милиарда, но заплатата ми е по-малка от твоята". Така се обърна към водещия Антон Хекимян министър-председателят н...

"Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация”, заяви при посещението си днес в БТА Румен Радев, който беше там заради рождения ден на агенцията. Той посочи, че Борисов е получил "коледен подарък" с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са гласували "за" внесения от ДПС закон за КТБ.

"Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?", запита държавният глава, цитиран от bTV.

Според Радев търканията му с правителството е заради "пренебрежителното отношение към националния суверенитет”, "скалъпената проверка от парламентарна комисия (бел. ред. - заради изтребителите "Грипен"), "прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили", "липса на прозрачност и бетониране на корупцията с новия закон", "катастрофата в инвестициите", "мизерните пенсии" и др.

"Това са все неща, които всяват напрежение, дори и моето отхвърлено вето върху иновативните лекарства. В същото време бяха разпределени огромни суми и то в сфери, където има най-малкото проблеми, каквото е санирането“, посочи президентът.

Борисов: Ден по-рано да стане ТОЛ системата - 1,5 млн. лв. повече събрани приходи

Ден по-рано да стане ТОЛ системата е милион и половина събрани приходи. Това казва премиерът Бойко Борисов по време на днешното правите...

По отношение на поне временния отказ от внасяне на Истанбулската конвенция в парламента, Радев даде съвет на Борисов: "Да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете извън България. Да прочете конвенцията на английски или френски, това са двата езика, на които тази конвенция има достоверен правен смисъл. Българският народ не отхвърли тази конвенция, защото е недорасъл или недоразбрал, а защото има ценности и не приема да бъде лъган".

Радев направи и остър коментар по отношение на външната политика на България, като посочи, че "решенията трябва да се вземат преди дадени събития", но няма да се натрапва там, където не е канен. Президентът добави, че очаква от Борисов да постави пред турския президент Реджеп Ердоган принципа за ненамеса във вътрешните рабои и да поиска гаранция за това по време на предстоящата в края на март среща между Турция и ЕС във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика