Радев отказва дебат в телевизия, Цачева против

4643
Радев отказва дебат в телевизия, Цачева против
Снимка: БГНЕС

От щаба на ген. Румен Радев предлагат на щаба на г-жа Цецка Цачева да бъде проведен дебат между двамата кандидати за президент, който да се състои не в телевизионно студио, а на неутрално място и да бъде излъчен от всички, желаещи да го отразят медии. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

В момента телевизиите се съревновават коя да направи първа дебата между двамата водещи кандидати. От щаба на ген. Радев подчертават, че е редно достъп до него да имат всички медии, в това число регионални и уебсайтове.

Ако бъде получено принципно съгласие от щаба на ПП ГЕРБ, датата, мястото, водещият и екипът, отразяващ дебата, ще бъдат уточнени с екипите на двамата кандидати.

И Трайков, и Каракачанов се обявиха за защита на границата ни, дори със сила

Българската граница трябва да се охранява на всяка цена - включително и с репресивни мерки. Около тази позиция се обединиха Трайчо Тра...

Националният предизборен щаб на ПП ГЕРБ приема за безпринципна и обидна към българските медии идеята на БСП за дебат между кандидатите за президент от двете партии извън телевизионните студия. Това се посочва в позиция на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ, съобщават от пресцентъра на партията.

"Във връзка с полученото предложение от страна на БСП за дебат между г-жа Цецка Цачева и г-н Румен Радев, след като вчера такъв беше провален поради неявяването на г-н Радев в студиото на Нова телевизия, бихме искали да заявим, че г-жа Цецка Цачева вече е приела всички покани на всички национални телевизионни канали за дебат с кандидат-президента на БСП, в това число и в обществената телевизия. Г-жа Цачева не се съмнява в неутралитета на българските телевизии и се надява на повече смелост и кураж от страна на г-н Радев за предстоящите и отдавна планирани дебати", се посочва в декларацията.

"Националният предизборен щаб на ПП ГЕРБ приема за безпринципна и обидна към българските медии идеята на БСП за дебат между кандидатите за президент от двете партии извън телевизионните студия. ГЕРБ счита това предложение за поредно дезертьорство на кандидата на левицата, което доказва, че той не може да носи отговорността да бъде обединител на нацията и главнокомандващ на българската армия", заявяват от Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ в декларацията.

"Очакваме БСП да подходи с уважение към българските избиратели и да им даде възможност да проследят телевизионен политически дебат между основните кандидати за държавен глава по начина, който е определен от закона и от международните политически традиции. Призоваваме БСП да спре да крие кандидата си и да му позволи да отговори на въпросите, на които е длъжен да отговори всеки един от кандидатите, защото вчерашното неявяване на г-н Радев на дебата беше обида към зрителите и доказателство за страха от директен контакт и съпоставяне на качествата на кандидатите", се посочва още в нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com