Рашидов благодари на Стоянович

9282
Рашидов благодари на Стоянович
Снимка: БГНЕС

За една година и три месеца заварих министерството с 12, 5 млн. лв. дефицит. Това каза пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов след заседание на Министерски съвет.

На въпрос дали ще успее да се вмести в ограничения бюджет за заплати министърът отговори: "Да, декември месец нямаше пари за заплати и за театрите. Успях да говоря с финансовия министър, то не беше и говорене, и спор дори. Но стигнахме до извода, че не може да допуснем хората за ноември и декември без заплати. 4 млн. взехме, за да може всичко да бъде спокойно".

Предлагаме Магурата за включване в списъка на ЮНЕСКО

Новото българско предложение за Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО е на прочутата ни пещера Магурата. Тя се...

По думите му обаче са необходими още средства.

"Трябвало е да се зададат въпроси - защо са намалени парите на киното, защо в театрите не са останали пари за заплати за ноември и декември", коментира Рашидов. Той благодари на предишния министър на културата за извършените от него одити.

"Одитите минаха и на предишния министър му благодаря. Аз съм най-щастливият човек, една година явно беше зает да прави одити и накрая излезе, че сме единственото министерство, което е отличник заедно с няколко общини" , каза още Рашидов.

 

Официално: Българската изложба в Лувъра се открива на 15 април

Министърът на културата Вежди Рашидов подписа в Париж договор за българска изложба в Лувъра, която се очаква да бъде открита на 15 ап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика