Рашидов забрави Пеевски: Кажете една зависимост на ГЕРБ

23277
Рашидов забрави Пеевски: Кажете една зависимост на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Аз съм работил пет години в ГЕРБ – кажете една наша зависимост. С тези думи бившият културен министър Вежди Рашидов подхвана приказката за това кой трябва да носи отговорност в държавата.

Веднага последва въпрос – а репликата на самия Рашидов в кулоарите на парламента: "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.а п.....а майна"? За нея Рашидов отговори, че това е показателно как всъщност всички знаели за Пеевски по време на управлението на Бойко Борисов и не влезе в подробности какво е било положението на Пеевски в онези години.

Искров и Рашидов си спретнаха медиен сеир покрай КТБ

Неясносната около бъдещето на Корпоративна търговска банка (КТБ) продължава. Вчера БНБ реши да удължи специалния надзор над банковата г...

Ако трябва, Бойко Борисов ще се споразумее и с Дявола в името на българската държава, продължи с патриотично-повдигнат тон бившият културен министър. Защо вие, медиите, не намерите начин да поканите Делян Пеевски да говори? Какво очакваме от Бойко Борисов – да говори само за него?

Реформаторският блок поставя непрекъснато детски условия. Те не са в положение да ги поставят. Детска градина са там. И не ми се искаше да го казвам, но техни хора участваха в управлението на Пламен Орешарски, караше разпалено Рашидов.

Питайте МВР и ДАНС – хората, които активно клатеха КТБ, каза бившият културен министър. Моите средства в банката са малки – това са най-чистите средства в България. Много народ ще осъди държавата заради КТБ. Мажоритарният собственик да спре да пише любовни писма, защото в банката му има хиляди страдащи клиенти. В тази държава на нищо не разчитам, обобщи Рашидов пред Нова телевизия.

Защо аз всеки ден трябва да отговарям, а не генният инженер на олигархията Ахмед Доган? Казах вече – като се върнат 2 млрд. лева от Фонда за гарантиране на влоговете, пред КТБ седят едни пеликани и се облизват за 10 млрд. лева активи. Кои са тези хора – защо мен питате, нямате ли прокурори, държава, задейства популисткия тон Рашидов.

Дебелата въшка Пеевски се нахрани "малко" при ГЕРБ, каза Рашидов

Лицензите на банките ясно и точно трябва да се кажат. Защото парите, които българските граждани влагат в българските банки, са живите п...

Кой министър ще иска да управлява при 15 млн. лева дефицит в културното министерство. Нито един министър не е управлявал с 92 млн. лева бюджет министерство, само аз. Кой носи отговорността за случилото се след мен, нали ме проверява Стоянович цяла година за лошо управление? Сигурно така е и по другите министерства, с големи дефицити – министрите станаха депутати от ДПС, продължи Рашидов (бел. ред. – финансовият министър Петър Чобанов от кабинета „Орешарски” е депутат от ДПС).

Бойко е отговорен човек, мъжко момче. Ако той управлява, носи си отговорността. Затова повтарям съвета – ако трябва и с Дявола да се коалира. Държавата е много зле, хората са много зле – партиите са си добре, но хората не са. Българската държава няма време за експерименти. Време е да се действа, а не да се говори по сутрешните блокове, завърши Рашидов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика