Разделянето на МИЕТ трябва да приключи до края на месеца

15200
Разделянето на МИЕТ трябва да приключи до края на месеца
Снимка: БГНЕС

Разделянето на МИЕТ на три отделни ведомства все още не е приключило. Надеждите са това да стане до края на януари. Вече обаче има абсолютна яснота за кои държавни предприятия ще отговаря всяко ведомство. Това коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той обясни, че по-голямата част от тях остават под шапката на ръководеното от него министерство.

"Ще бъда съвсем честен. Де юре успяхме да го направим. Организационно все още имаме доста битови неуредици със сгради, с компютри. Чакаме един дълъг процес, който е свързан с ликвидирането на Министерство на инвестиционното проектиране, чиято сграда трябва да се ползва от колегите от Министерство на туризма. Това е нещото, което чисто битово ни затруднява", обясни Лукарски пред БНР.

Лукарски търси в Белград вината за бъдещо забавяне на газовата връзка със Сърбия

5 млн. евро от общо 45 млн. евро за газовата връзка между България и Сърбия са отишли по стария програмен период за 2013 г. за проучван...

Все още има съвместни ликвидационни комисии по разделянето на трите министерства. По-голямата част от тежката юридическа работа е свършена. В първите дни на заседаване на НС през новата година предстоят и промени на законопроекти, в които са цитирани и трите министерства, и които касаят работата им.

Все още има неизяснени въпроси между Министерството на икономиката и това на eнергетиката по отношение на сградата на бул. "Александър Батенберг" в София. Лукарски заяви, че е запознат с теориите за увеличаване на безработицата и сивия сектор заради увеличаването на минималната работна заплата, но според него то ще се отрази положително и на икономиката, и на покупателната способност на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика