Реформаторите: Милиони българи не подкрепят онова, което се случи вчера

17991
Реформаторите: Милиони българи не подкрепят онова, което се случи вчера
Снимка: БГНЕС

"ДПС е политическа сила, която е заела непропорционално много място в управлението. Но различните етноси в страната могат да живеят заедно, дори когато не харесват това политическо поведение на ДПС". Това каза днес в Самоков, на пресконференция, Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите" от политическия съюз на Реформаторския блок.

"Ще преодолеем опитите за разделение, към което обществото бива тласкано. Колко държава да има и колко да е силна тя е въпрос, който, по отношение на обществения ред и когато трябва да се осъди едно поведение, не може да се задава, коментира Кунева като добави, че през интриги, провокации и през калкулации коя партия какъв бонус ще вземе, политика не се прави. Реформаторският блок категорично никога няма да работи по този начин, защото сме се събрали за дълбоки реформира в икономиката, съдебната система, медийната среда и администрацията, а не за партийни сметки", допълни още тя.

Тя обяви, че Реформаторският блок разпространи и позиция по повод събитията в Пловдив, в която се казва:

„Винаги, когато се проваля в икономиката и когато вижда сенчестата си власт застрашена, управляващата посткомунистическа мафия разиграва етническата карта, за сметка на гражданския мир и на бъдещето на българската нация. През изминалата седмица, в това опасно начинание се включиха БСП и ДПС, и техните „патриотични" клонинги, и МВР с престъпното си бездействие. Реформаторският блок се противопоставя на всеки опит за насаждане на омраза. Ние имаме смелостта и волята да бъдем гарант на гражданския и етнически мир в страната. Ние обединяваме всички граждани, независимо от техния етнос и изповедание, в политическа битка срещу тези, които в името на мафиотския си интерес, застрашават бъдещето на децата ни."

В декларацията реформаторите подчертават: „Искаме да кажем, на българските мюсюлмани, че милиони българи не подкрепят онова, което се случи вчера. Искаме да кажем, на разярените българи по улиците, че вината за разпада на държавата ни не е на българските мюсюлмани, а на онези, които използват техния глас, за да работят срещу европейския път на България. Виновниците и националните предатели се намират в Народното събрание, а не в Джумая джамия. Ние искаме и предлагаме нови правила в правосъдието, администрацията, медиите и икономиката. Ние искаме мирно и справедливо общество за всеки български гражданин."

 

Божидар Димитров: Няма нотариални актове за имотите в Пловдив

Историкът Божидар Димитров обясни в предаването по Нова телевизия „Събуди се", че не съществуват нотариални актове за спорните им...

 

 

 

 

Кой запали искрата на протестите в Пловдив?

Съдебно решение за джамия постави на изпитание прословутата етническа и верска толерантност на българите. Двама наблюдатели - журналист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика