"Република БГ" отбеляза първата си година с 200 хил. подписа за референдума

21766
"Република БГ" отбеляза първата си година с 200 хил. подписа за референдума
Снимка: БГНЕС

ПП „Република БГ” отбеляза първата година от създаването на Инициативния комитет за учредяване на партията с 200 хиляди събрани подписа за референдума срещу партийните субсидии, съобщиха от пресцентъра на ПП „Република БГ”. Симпатизанти и членове от цялата страна пристигнаха в София, за да отпразнуват успешното протичане на кампанията до този момент и за да обсъдят предстоящите проекти на формацията.

Ръководството окуражи гостите, че нужните 500 хиляди подписа за допитването с въпрос: „Да се премахне ли държавната субсидия за партиите?”, ще бъдат събрани с общите усилия на всички структури в страната и призова за сериозна работа дори по време на предстоящите празници.

"Република БГ" няма да участва в европейските избори

Причините партия "Република БГ" да се отказва от участие на Евроизбори 2014 са породени, на първо място от неспособността на излъчени...

Адвокатът Найден Кирилов, който е зам.-председател на партията, заяви, че формацията върви в правилната посока, тъй като е единствената, която се е осмелила да се изправи срещу партиите от статуквото, подготвяйки това, което гражданите отдавна искат – спиране на субсидиите за партиите. Той съобщи, че „Република БГ” е получила предложения за коалиции от редица извънпарламентарно представени партии и формации, но към този момент дясноцентристите са отказали всички покани. Организационният секретар на републиканците Владимир Георгиев презентира подробен отчет за събраните подписи по градове. Той обърна внимание на трудностите, пред които се изправят ръководителите на екипите, а като най-голяма пречка посочи забавянията и немотивираните откази на редица общини да одобрят локациите за подписките.

На събранието взе думата и председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов, организацията бе една от първите, които подкрепиха каузата на „Република БГ”, а десетки нейни членове се включиха активно в събирането на подписи.

В края на срещата бе дадена думата на присъстващите в залата. Всеки, който пожела, отправи поздравления или сподели впечатления за политиките на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика