Ресорът на Кристалина Георгиева няма да бъде сменян

18906
Ресорът на Кристалина Георгиева няма да бъде сменян
Снимка: БГНЕС

Ресорът на българския еврокомисар Кристалина Георгиева няма да бъде сменен. Това стана ясно, след като председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви намерението си да включи словенската кандидатка Виолета Булц на мястото на отхвърлената от ЕП Аленка Братушек.

"Моля Съвета на ЕС да актуализира списъка на номинираните комисари с името на Виолета Булц", посочи Юнкер в комюнике, след интервю за работа с кандидатката, оценено като "отлично".

Кристалина Георгиева може да смени бюджета с енергетиката в новата ЕК

Кристалина Георгиева може да получи нов ресор в бъдещата Европейска комисия. Според първоначалното разпределение тя ще отговаря за бюдж...

Засега не е ясно какъв ще е ресорът, който Юнкер смята да повери на Булц, тъй като името й все още не е официално включено в списъка с еврокомисари, който отново трябва да бъде одобрен от ЕП, предаде КРОСС.

Ако Европейският парламент отхвърли кандидатурата на Виолета Булц, както се случи с Аленка Братушек, Юнкер трябва да излезе с трето предложение или да подаде оставка и така да върне процедурата за избор на състава на ЕК.

Новата Комисия трябва да встъпи в длъжност на 1 ноември, но е възможно встъпването в длъжност да бъде отложено, обясни говорителят на Юнкер Маргаритис Шинас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика