Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родители на деца с увреждания изразяват недоволство от назначения в МТСП

30 януари 2017, 14:31 часа • 3377 прочитания

Родители на деца с увреждания изразяват недоволството си от факта, че "на поста заместник министър на Министерство на труда и социалната политика ще бъде Ивайло Иванов, както и Лазар Лазаров , който беше на тази позиция при госпожа Емилия Масларова. Това ни кара да мислим, че социалната политика не е приоритет за новия ни президент."

Това се казва в отворено писмо от родителите, адресирано до новоизбрания президент Румен Радев и служебния министър-председател Огнян Герджиков.

"Считаме, че  Ивайло Иванов не е полезен за политиките за децата и хората с увреждания и в неравностойно положение, които би трябвало да изпълнява и защитава през последните 15 години. Ако, работата му е да пази статуквото, заявката на служебния кабинет е точно обратната и такива хора само биха задълбочавали процесите на разпад, конфликтите и проблемите.", смятат родителите на деца с увреждания.

Според тях "последните събития в страната, смъртта на цели смейства, отглеждащи лица с увреждания, доказва крещящата нужда от РЕФОРМИ в социалната политика. Социалната сфера изисква, прилагане на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, преструктуриране на системата, смяна на акцента от социално подпомагане към развитие и разширяване на услугите, гарантиращи достоен живот на лицата с увреждания."

"Ние родителите на деца/лица с увреждания, след четири национални протеста сме в готовност за последващи действия", уверяват още те.

Ивайло Иванов е магистър по финанси и кредит. От 2003 година работи в Агенцията за социално подпомагане, като последователно заема различни длъжности – от експертна до ръководна. От септември 2009 година до настоящия момент е изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес